Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

La cripta de la Sagrada Família, allà on reposa Gaudí

L'incendi que aquest matí ha cremat a la Sagrada Família s'ha originat a la cripta del temple, concretament a la sagristia, la cambra on es desa la vestimenta que usen els capellans per dir missa, entre altres elements sacerdotals. La cripta és un espai excavat a pic i pala, a finals del segle XIX, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco l'any 2005.

Actualitzat
La cripta de la basílica de Gaudí es troba sota l'absis de la nau principal i és on s'han oficiat les misses de la parròquia de la Sagrada Família des que l'any 1885 se'n va celebrar la primera. A més a més, també hi ha la sepultura d'Antoni Gaudí, que va quedar intacta després de la gran destrucció causada per l'incendi del 1936, en començar la Guerra Civil.

La seva superfície té forma de rotonda, envoltada de 12 capelles, i una gran clau de volta amb una imatge de l'anunciació de Maria, de l'escultor Joan Flotats. Compta amb diferents obres d'art, entre les quals hi destaca un retaule de Josep Llimona que es troba a l'altar principal, i que a hores d'ara es desconeix si ha quedat malmès.

El 2007 es va tancar uns quants mesos per reforçar-ne els fonaments, que han de suportar cada vegada més pes amb les noves estructures, i per fer-ne una restauració general. Tot i que està per sota el nivell de terra, la cripta té llum i il·luminació naturals gràcies a un fossat que hi ha al voltant, ideat pel mateix Gaudí.

Malgrat tot, convé remarcar que Gaudí no va fer el disseny original d'aquest espai, que va anar a càrrec de Francisco de Paula del Villar i Lozano, l'arquitecte principal del temple fins que va ser substituït pel geni de Reus. Així, Gaudí va adaptar el projecte als seus plantejaments fins a donar-li la forma definitiva.

Gaudí reposa a la cripta

L'arquitecte està enterrat en una de les 12 capelles que té la cripta de la Sagrada Família, en concret, a la de la verge del Carme.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut