Els usuaris de Rodalies s'han trobat alguns torns precintats a l'estació de Passeig de Gràcia de Barcelona (ACN)

La crida a no pagar a Rodalies acaba amb torns precintats en almenys set estacions

Segons Renfe, el seguiment de la protesta ha estat mínim, i des del moviment Batec es mostren satisfets amb la primera gran convocatòria

Crida a no pagar el bitllet a Rodalies per protestar pel servei i per reclamar-ne el traspàs a la Generalitat. La convoca un col·lectiu que s'autoanomena Batec i, sota el lema "Si Madrid no paga, no paguem", denuncia un mal funcionament del servei de Rodalies, que atribueixen a la falta d'inversions.

Aquest matí han precintat amb cinta aïllant els torniquets de validació dels bitllets perquè els usuaris del tren hi passin sense pagar. Ho han fet en almenys set estacions. Són la del Passeig de Gràcia de Barcelona i, segons Renfe, també Badalona, Vilassar de Mar, Granollers Centre, Sabadell Centre, Sant Feliu i Calella.

Segons el moviment, la protesta, a banda de Passeig de Gràcia, s'ha fet a Vilassar de Mar, Granollers, la Garriga, Bellvitge, Sant Feliu de Llobregat, Garraf, Girona, Vilafranca del Penedès, Martorell i Castellbisbal. A més, han encartellat les estacions de Cervera, Bellpuig, Tàrrega i Castellnou de Seana, on no hi ha portes.


Segons la companyia, el seguiment està sent "mínim" i les denúncies per no pagar seguiran el procediment administratiu pertinent.

La portaveu de Batec, Antònia Maria Dols, per la seva banda, ha destacat aquest matí que el col·lectiu valora molt positivament la primera gran convocatòria organitzada, i ha destacat el "ràpid creixement" de la plataforma des que es va crear fa just una setmana.

 

Un agent dels Mossos al centre de control de seguretat de Renfe

Renfe ha indicat que els Mossos d'Esquadra enviaran un agent al centre de control de seguretat de Renfe a Clot-Aragó, que determinarà les accions que calgui fer en tot moment.

La companyia assegura que entén que els viatgers puguin protestar i reclamar millores, però que disposen de "multitud" de canals per fer-ho.

Finalment, ha interpel·lat el Departament de Territori. Assegura que l'òrgan sancionador i recaptador en les denúncies és la Generalitat i ha assegurat que està a l'espera de les indicacions que puguin donar des del Departament de Territori, com a titular del servei, i l'ATM, com a responsable tarifari.

Justament, aquest dimarts, al Parlament, el vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va mostrar el seu suport a aquesta protesta del col·lectiu Batec. "Empatitzo amb ells, empatitzo amb els usuaris en general de Rodalies. Jo també estic emprenyat pel defectuós servei de Renfe a Catalunya. Per això demanem el traspàs integral, per fer-ho millor", va dir.

Puigneró va afegir: "Hi ha algú que no està complint la seva part del pacte, els usuaris paguen un bitllet perquè el tren arribi d'hora".

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut