La Creu Roja registra un 18% més de beneficiaris pels efectes de la crisi.
La Creu Roja registra un 18% més de beneficiaris pels efectes de la crisi.
Oviedo

La Creu Roja guanya Premi Príncep d'Astúries de cooperació internacional

El moviment internacional ha estat guardonat amb un premi al qual també optaven l'expresidenta xilena Michelle Bachelet, Transparència Internacional o l'oceanògrafa Sylvia A. Eearle, entre d'altres.

RedaccióActualitzat
La Creu Roja ha estat guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de cooperació internacional 2012, al qual aquest any optaven 33 candidatures procedents de 27 països, segons han informat fonts de la Fundació Príncep d'Astúries, que atorga el reconeixement.

El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja ha obtingut a Oviedo el premi, al qual optaven, entre d'altres, l'expresidenta xilena Michelle Bachelet, Transparència Internacional, l'oceanògrafa Sylvia A. Eearle, l'Institut de Potsdam per a la Investigació de les Conseqüències del Canvi Climàtic i, de forma conjunta, l'Institut Universitari Europeu i el Col·legi d'Europa, així com Hazle Abed, fundador de BRAC, una de les ONGs més grans del món.

El guardó, dotat amb 50.000 euros i la reproducció d'una estatueta de Joan Miró, és el sisè que es dóna aquest any després dels que es van concedir a Martha Nussbaum (ciències socials), Rafael Moneo (arts), Shigeru Miyamoto (comunicació i humanitats) Greg Winter i Richard Lerner (investigació científica i Tècnica) i Philip Roth (lletres).

El Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja va ser fundat per l'empresari suís Henri Dunant per protegir la vida humana i la salut, per garantir el respecte a tots els éssers humans i per prevenir i alleujar el sofriment humà, sense cap tipus de discriminació basada en la nacionalitat, raça, gènere, creences religioses, classe social o opinions polítiques.

Els seus principis són humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, caràcter voluntari, unitat i universalitat.

Actualment, el moviment humanitari compta amb uns 97 milions de voluntaris arreu del món.
Anar al contingut