Barcelona

La Creu Roja distribuirà 3.800 tones d'aliments a Catalunya per a 86.000 persones

La Creu Roja ha anunciat que distribuirà 3.801 tones d'aliments a Catalunya per ajudar més de 86.700 persones en "situació de vulnerabilitat". Els productes es distribuiran a un total de 483 institucions i entitats socials catalanes a través del Programa d'Aliments, que és una iniciativa de la Comunitat Europea. El mes de maig començarà la distribució de la majoria d'aliments, que continuarà la resta de l'any.

Actualitzat
Barcelona és la demarcació amb més tones de productes rebuts, 2.728, que es repartiran entre 329 entitats i beneficiaran 63.219 persones. Entre les institucions receptores figuren diversos centres que treballen amb immigrants i toxicòmans. Cada persona rebrà una mitjana de 43,15 quilos de productes, entre els quals hi haurà cereals, pasta, galetes, farina, arròs, productes lactis i formatge.

El Programa d'Aliments és una iniciativa de la Comunitat Europea iniciat el 1987, que consisteix en la distribució dels excedents alimentaris que es generen als països membres. El Fons de Garantia Agrària (FEGA) del Ministeri de Medi Ambient és l'encarregat d'adjudicar la gestió d'aquest programa a Espanya. Per primer cop, enguany s'hi ha sumat l'organització Càritas.

Anar al contingut