Uns clients al Claris Hotel & Spa, a Barcelona (EFE/Enric Fontcuberta)

La Covid dispara les reserves d'habitacions per hores als hotels

El públic local ha aprofitat les ofertes per gaudir dels establiments, que ara s'han quedat sense turistes

Sílvia MateuActualitzat

Sense turistes, els hotels que continuen oberts tenen moltes habitacions buides i alguns han vist una escletxa de negoci en el públic local. Algunes plataformes ofereixen la possibilitat de llogar les habitacions per estades de menys d'un dia, com Dayuse o ByHours, i han vist com la demanda s'ha disparat amb la pandèmia.

"Si tens més productes, vens més", resumeix Guillem Gaspart, fundador de la plataforma ByHours i fill de l'hoteler Joan Gaspart. A més d'una sortida de parella, hi ha qui busca la calma per teletreballar o per gaudir de les instal·lacions, encara que visqui a la mateixa ciutat, sobretot ara que hi ha menys possibilitats de distreure's.

 

ByHours permet llogar habitacions per 3, 6 o 12 hores, amb una oferta de 3.500 hotels de 24 països. Segons Gaspart, les reserves han augmentat un 62% al setembre i un 70% a l'octubre, comparat amb un any enrere. El mes passat es van fer 14.000 reserves.

L'empresa preveu superar els 6 milions de facturació, un milió més que l'any anterior. Una situació que contrasta amb la preocupació general del sector hoteler, agreujada amb la segona onada de la Covid. Segons el Gremi d'Hotels, el sector va deixar d'ingressar 850 milions d'euros a la primera meitat de l'any i ha reclamat un rescat, a fons perdut.

 

A Barcelona, on els restaurants estan tancats, "es pot reservar una habitació i dinar al restaurant de l'hotel" i alguns establiments estan fent aquest tipus d'ofertes, enmig de les protestes dels restauradors. De cara als àpats de Nadal, algunes famílies es plantegen també l'opció de l'hotel, que permet aprofitar per fer-hi la migdiada i tot.

Gaspart explica que fins i tot hi ha gent que va a una ciutat a passar un dia de compres i descansa una estona en una habitació. També hi ha hagut barcelonins que, aquest estiu, han evitat la massificació de les platges allotjant-se durant unes hores en un hotel de la ciutat, cosa que els permetia gaudir de la piscina, amb una bona dutxa inclosa.

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut