Dos professionals sanitaris atenent un malalt de Covid-19 a l'UCI (Foto: Hospital Clínic/Francisco Àvia)

La Covid a Catalunya, gràfic a gràfic: cau la taxa de contagi fins a un 1,02

Malgrat aquesta fita, la resta d'indicadors baixen de manera molt moderada mentre creix el nombre de pacients greus

RedaccióActualitzat

Les dades sobre l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 confirmen la tímida desacceleració dels contagis que anunciava la Conselleria de Salut dilluns. Una desacceleració que, matisava la consellera Alba Vergés, encara està "lluny de l'objectiu". La dada més destacada d'aquesta nova fornada de xifres la tenim en la caiguda de la taxa de contagi, que se situa en un 1,02, una dada que no s'assolia des de principis d'octubre.

Evolució de la taxa de contagi del coronavirus a Catalunya

L'evolució de l'índex de risc de rebrot, que havia arribat a superar els 1.000 punts passada la segona quinzena d'octubre, ha davallat aquests dies fins a situar-se per sota dels 800 punts. Una xifra, val a dir, que supera de molt els 100 punts que delimiten el que ja es considera un risc alt.

Evolució de l'índex de rebrot a Catalunya

Aquesta és una lleugera tendència a la baixa que es dona també en totes les regions sanitàries catalanes.

Evolució de l'índex de risc de rebrot a Catalunya per regió sanitària

La davallada moderada es fa palesa també en el canvi en algunes comarques nord-occidentals en què s'han assolit nivells de risc de rebrot molt baixos o alts, mentre que a la resta del territori es mantenen molt alts. El mateix es pot afirmar en relació amb els municipis, on el verd i el groc de risc baix comencen a guanyar terreny.

Índex de risc de rebrot per comarques

 

 

Però aquesta lleugera desacceleració encara no es nota en els ingressos hospitalaris i els pacients greus de coronavirus diaris. En aquests casos, la tendència gairebé s'ha mantingut invariable o fins i tot ha crescut, respectivament.

Evolució del nombre de pacients hospitalitzats per dia a Catalunya
Evolució del nombre de pacients greus per dia
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut