A Europa es calcula que es perdran 12 milions de llocs de treball a temps complet

La Covid-19 pot destruir la feina de 195 milions de treballadors al món, segons l'OIT

Un 80% de la població activa veurà afectat el seu lloc de treball, ja sigui pel tancament total o parcial dels seus centres de treball

Actualitzat

L'Organització Internacional del Treball preveu un 2020 molt negre. Un informe presentat dimarts sobre l'afectació de la pandèmia assenyala que el 81% de la població mundial activa, uns 2.500 milions de persones, veurà afectat el seu lloc de treball.

Les previsions apunten que les hores de feina perdudes en el segon trimestre de l'any equivalen a les de 195 milions de treballadors a jornada completa. L'OIT fa servir la jornada laboral de 48 hores setmanals per fer aquest càlcul.

 

Semblant al pla Marshall

Per tant, la desocupació mundial superarà, de llarg, a finals d'any, els 25 milions de persones previstos inicialment. El director de l'oficina de l'OIT per a Espanya, Joaquín Nieto, n'ha parlat per a Catalunya Ràdio i no s'ha estalviat els qualificatius.

Nieto creu que la quantitat de finançament que caldrà fer arribar a les empreses permet fer la comparació amb el pla Marshall engegat després de la Segona Guerra Mundial.

12 milions a Europa

Aquest organisme internacional avisa que l'impacte més gran serà a la zona d'Àsia Pacífic. A Europa es calcula que es perdran 12 milions de llocs de treball a temps complet.

Aquesta xifra és l'equivalent a la meitat de tots els ocupats que hi ha actualment a Espanya. L'OIT demana que els governs actuïn "amb rapidesa, de­cisió i coordinació."

 

Supervivència o col·lapse

En un comunicat fet públic diu que calen "mesures correctes i urgents", i dur-les a temps de manera efectiva "podria mar­car la diferència entre la supervivència i el col∙lapse".

Segons l'or­ganisme internacional, els efectes es deixaran sentir tant en les eco­nomies desenvolupades com en les que estan en desenvolupament. Els sectors més exposats a patir amb més intensitat l'ajust són els d'hostaleria i restauració, la indústria i el petit comerç.

ARXIVAT A:
Coronavirus Economia de butxacaAtur
Anar al contingut