La Covid-19 en gràfics: més hospitalitzats, però menys risc de rebrot

L'índex dels contagis en els últims 14 dies baixa de 300 per primer cop en moltes setmanes i el percentatge de tests positius ha baixat del 5%

RedaccióActualitzat

Una setmana després de començar la desescalada baixa el risc de rebrot al conjunt de Catalunya, però tornen a pujar els pacients ingressats per Covid-19 als hospitals.  

Segons l'última actualització del Departament de Salut, el risc de rebrot se situa en els 203 punts, 13 menys que aquest dissabte, un nivell que no es veia des de finals de setembre.

La velocitat de contagi Rho, en canvi, les últimes 24 hores ha pujat una centèsima, i ara és de 0,77, mentre en aquest període s'han detectat més de 1.108 positius més.

Baixa el percentatge de tests positius

En l'última setmana s'han fet 123.784 tests PCR i 54.519 tests d'antígens, un total de 178.303, unes xifres que han baixat les últimes setmanes, per exemple, fa un mes se'n feien 100.000 més cada setmana.

Les PCR van de baixa des que fa un mes es van assolir pics de 240.000 setmanals, mentre els d'antígens, que es van començar a fer fa un mes i mig, s'han estabilitzat al voltant dels 50.000 setmanals.

La xifra més favorable, però, és el percentatge de positius detectats: aquest dimecres, l'última xifra consolidada de què es disposa ha estat del 4,32%, la més baixa des del juliol.

Sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona, atenent un pacient de Covid en una UCI (Foto: Clínic / Francisco Àvia)

Pugen les hospitalitzacions, baixa una mica la pressió a les UCI

El nombre de persones ingressades als hospitals ha pujat després de força dies de baixada: ara hi ha 1.692 persones ingressades, una quarantena més que dissabte.

 

Mentrestant, les UCI es buiden una mica, però segueixen molt plenes: als llits de crítics hi ha ara 461 malalts de COVID, set menys que en l'últim recompte.  El balanç de víctimes mortals ha augmentat en 33, i deixa la xifra total en 15.830.

Al marge del risc de rebrot, hi ha altres indicadors que també continuen baixant: la incidència a 14 dies ha passat de 304 d'aquest dissabte a 286 d'aquest diumenge.

Aquests són els índex generals per a tot el territori de Catalunya, i la incidència varia molt en funció del lloc on es viu, sobretot municipi a municipi. Podeu consultar el vostre en aquest mapa i també el de risc per regions:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut