La Covid-19 des de dins, amb els ulls d'una doctora: "Espero que no ho tornem a viure"

Luisa Sorli, metgessa adjunta de Malalties Infeccioses a l'Hospital del Mar, relata la seva experiència diària amb la pandèmia del coronavirus i reclama prudència a la societat

Mònica BertranActualitzat

Durant tot aquest temps de pandèmia s'ha parlat molt de les condicions extremes que ha viscut el personal mèdic, amb els hospitals a punt del col·lapse, havent de treballar al límit i sovint prendre decisions molt difícils en molt poc temps. Ara que la situació és una mica millor, hem volgut veure la situació des de dins, amb els ulls d'un dels professionals sanitaris, una metgessa.

"Espero que no tornem a viure el que hem viscut."

Luisa Sorli és adjunta de Malalties Infeccioses a l'Hospital del Mar. Demana fer les coses bé perquè no es torni a repetir. I fins i tot s'emociona quan explica el vincle que han establert amb els pacients:

"Tu eres la persona que li havia de donar la mà, que li havies de dir 'anirà tot bé', quan ho podies dir, o 'vinga, et portarem l'iPad perquè vegis la teva família. Perquè després d'això potser hem d'intubar-te i t'adormirem'."

 

 

Solri també reconeix el paper dels metges residents, que estan acabant la formació: "El paper dels residents en tot això ha sigut brutal. I la seva implicació és que no es pot explicar, és emocionant, és que m'he reconciliat amb la professió."

 

I, finalment, demana a la societat que vagi amb compte amb el relaxament del confinament. Reconeix que hi ha imatges que fan mal:

"A nosaltres ens fa mal, la gent que surt de treballar, o que entrem a treballar a les vuit del matí i veiem això, ostres, fes un cop d'ull aquí dins i veuràs què ha passat i què està passant."

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut