Els 12 nens i el seu entrenador de futbol a l'interior de la cova

La cova de Tailàndia on van quedar atrapats 12 nens, convertida en atracció turística

Un any després del rescat, els nois continuen jugant a futbol i Netflix en prepara una pel·lícula

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge fa un any que 12 nens i el seu entrenador de futbol es van quedar tancats en una cova, a Tailàndia. Els van rescatar amb vida després de 17 dies d'angoixa, que van seguir milions de persones a tot el món. Els joves han recuperat la seva vida, però la cova s'ha convertit en un atractiu turístic de primer ordre.  

Als visitants, més d'un milió, els rep l'estàtua de Saman Gunan, el submarinista que va morir durant les operacions de rescat dels 12 nois i l'entrenador que van quedar tancats en una cova quan es va inundar després d'entrar-hi.

 

 

Al "museu", hi trobaran la pintura mural titulada "Els herois", on hi ha representats els protagonistes del rescat que va tenir el món amb l'ai al cor.

 

Entre ells, és clar, l'equip dels Senglars.

 

A l'entrada de la cova hi ha espais per fer fotografies i botigues amb marxandatge.

 

El venedor de loteria Kraingkrai diu que en ven molta. Afirma que aquí es va viure una onada de sort i la gent n'és conscient.

 

Però també respecte i reflexions

La ruta continua fins a l'entrada de la cova, on ara fa un any els 12 joves i el seu entrenador van entrar. La gent es fa una foto davant de l'entrada, ara tancada a l'espera de la reobertura, hi posa flors i se'n va.

 

De la cova a la fama

Els compromisos comercials dels nens i l'entrenador fan que gairebé no puguin parlar amb la premsa, mentre una empresa formada pels seus pares vetlla pels seus drets d'imatge.

Netflix ja en prepara una pel·lícula dirigida pel nord-americà Jon M. Chu i el tailandès Nattawut Poonpiriya. El projecte es troba en fase de preproducció.

 

Després de la seva odissea, el grup va viatjar convidat pel Regne Unit per veure un partit del Manchester United, també van assistir als Jocs Olímpics de la Joventut a Buenos Aires.

També van ser entrevistats per la popular periodista Ellen DeGeneres al seu programa als Estats Units.

 

Ara, un any després, els nois segueixen jugant a futbol. Després de posar al mapa una cova d'una remota regió de Tailàndia.

Anar al contingut