Barcelona

La costa i el centre de Catalunya recuperen la normalitat després del fort aiguat d'estiu

Calma després de la tempesta. La costa central i l'interior de Catalunya es recuperen del fort aiguat d'estiu, que va deixar en fora de joc trens, metros i carreteres. Les línies de Rodalies funcionen amb normalitat i sense problemes i el trànsit presenta ja l'aspecte habitual de qualsevol diumenge. La neteja dels carrers està trigant més pels nombrosos arbres caiguts i el fang deixat per les rieres. A Barcelona, 400 abonats que s'havien quedat sense llum des de la tarda de dissabte ja han recuperat el subministrament.

Actualitzat
Diumenge encara es noten els efectes de la tromba d'aigua que ha caigut al llarg de la costa catalana. Només a Barcelona, els bombers van rebre més de 250 avisos pels efectes de l'aigua. Poques hores després han hagut de tornar a sortir per ajudar a retirar els arbres caiguts a la via i bombejar l'aigua acumulada en baixos i pàrquings.

Ja s'ha restablert el subministrament elèctric als 400 abonats de Barcelona que s'havien quedat sense llum arran de la tempesta d'ahir a la tarda. Segons ha explicat a Catalunya Ràdio la companyia Endesa, des de les dotze del migdia el servei ha tornat a la normalitat. Els forts aiguats van avariar diversos transformadors elèctrics situats en diferents punts de la ciutat, i fins a aquest migdia els tècnics de l'empresa no han pogut solucionar la incidència.

Els talls de llum han fet que la companyia Més Sarsuela hagi hagut d'actuar aquest diumenge al migdia al carrer, davant del Teatre Condal, a l'avinguda Paral·lel de Barcelona. De fet, la funció de dissabte al vespre de "Cançó d'amor i de guerra" es va suspendre perquè no hi havia llum i es va substituir per aquesta funció matinal. Però a mitja funció s'han tornat a quedar sense llum i els cantants s'han posat a cantar al carrer per entretenir el públic mentre els tècnics intentaven restablir el corrent.

Trens en servei

També s'ha restablert la circulació ferroviària per les dues vies a la línia R1, que va quedar tallada entre les estacions de Mataró i Arenys, al Maresme, a causa de l'aiguat.

Una avaria a la catenària va interrompre la circulació de trens entre les dues estacions a quarts de cinc de la tarda i es va habilitar un servei alternatiu per carretera. L'estació de Rodalies de Mataró va estar col·lapsada durant hores a causa de l'avaria. A la nit s'havia pogut restablir la circulació per una via. També a la nit es van normalitzar les incidències que hi va haver a les línies R2, R3 i R8.

El servei de tren funciona ara amb normalitat, segons informa Renfe.

Carreteres de diumenge

Els forts aiguats també van provocar problemes, sobretot, a les comarques del Vallès Oriental i Occidental, el Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat. Entre les afectacions les pluges van obligar a tallar temporalment l'AP-7, la C-17 i la C-31.

Les carreteres han tornat a la normalitat aquest diumenge amb el trànsit habitual.

Fins a 80 litres sobtats

La tempesta va deixar entre 30 i 80 litres d'aigua en una hora a les comarques centrals i l'àrea de Barcelona, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A Badalona es va registrar el màxim, amb 82,7 litres.

El vent també ha bufat fort i ha arribat als 72 km/h a l'estació meteorològica de Barcelona-Pistes Universitàries.

Calma fresca

La previsió meteorològica apunta que la situació de tempestes ja ha passat. S'espera que el temps s'estabilitzi amb grans clarianes i restes de núvols a la costa, al prelitoral i en punts del Pirineu. Tot i així, no es descarta algun xàfec aïllat a l'interior del nord-est, a l'interior de Girona i el nord de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut