Bosses de plàstic i altres residus al fons marí (Arxiu)
Bosses de plàstic i altres residus al fons marí (Arxiu)
Barcelona

La costa barcelonina, segona amb més abocaments de plàstics al Mediterrani

L'Ajuntament de Barcelona demana responsabilitat per reduir plàstics i altres residus a les platges aquesta revetlla

RedaccióActualitzat

La franja litoral de Barcelona aporta gran part dels plàstics que es vessen diàriament al Mediterrani, segons un estudi de l'organització ecologista World Wildlife Fund (WWF).

Cada dia s'aboquen al mar 26,1 quilos de material plàstic per quilòmetre al litoral barceloní, segons l'estudi "Stop the flood of plastic". Un trist rècord que només superen els habitants de la costa turca de Cilicia, amb 31,3 quilos de plàstic per quilòmetre.

Per darrere, els habitants de Tel-Aviv, a Israel, i els de la regió italiana de Po. A la costa de València s'hi aboquen 12,9 quilos de plàstic per quilòmetre al dia, menys de la meitat que a Barcelona. 

L'estudi de WWF destaca que cada any acaben al Mediterrani 570.000 tones de plàstic, l'equivalent a llençar 33.800 ampolles de plàstic al mar cada minut. 

 

Uns abocaments que es multipliquen una nit com la d'avui en què milers de persones celebren la revetlla de Sant Joan a la sorra de la platja. Una nit propensa perquè s'acumulin residus plàstics i de tota mena que acaben anant al mar.

Precisament, l'Ajuntament de Barcelona ha fet una crida a la responsabilitat dels ciutadans que aquesta nit facin la revetlla a la platja perquè evitin deixar residus a la sorra. A la ciutat s'espera que unes 60.000 persones celebrin la festa a la platja.

El consistori destinarà 310 operaris de neteja i 60 vehicles per recollir els residus produïts durant la revetlla i deixar les platges netes per tornar a acollir banyistes el dia de Sant Joan.  A més, s'instal·laran 2.500 papereres de cartró (2.000 de grogues per als envasos i 500 de grises per a la resta), que complementaran les que ja hi estan instal·lades permanentment i els 84 contenidors addicionals.

Per primera vegada, a totes les platges de Barcelona es recollirà separadament la fracció envasos, ja que l'any passat el 65% dels residus recollits eren envasos.

 

ARXIVAT A:
ContaminacióSant JoanMedi ambient
Anar al contingut