La cua d'una balena.
Austràlia denuncia que el Japó ha caçat 10.000 balenes en 20 anys. (Foto: Reuters)
La Haia

La Cort Internacional de Justícia ordena al Japó que aturi la caça de balenes a l'Antàrtida

La justícia obliga les autoritats del Japó a aturar la caça de balenes a l'Antàrtida. Ho ha decidit la Cort Internacional de Justícia. El tribunal considera que aquesta caça té objectius comercials i no científics, que és el que defensava el govern nipó. En poc més de 20 anys, el país asiàtic hauria mort unes 10.000 balenes.

RedaccióActualitzat

El Japó haurà d'aturar la caça de balenes a l'oceà Antàrtic, segons ha dictaminat la Cort Internacional de Justícia. Aquest tribunal ha conclòs que la caça de balenes que porta a terme el Japó dins del programa Jarpa 2 no té un objectiu científic, com defensa el govern nipó, sinó comercial.

La Cort Internacional dóna la raó d'aquesta manera al govern australià, que va presentar una denúncia el 2010 en la qual acusava al govern nipó de practicar una caça comercial de balenes al·legant fins científics. D'aquesta manera, el Japó ha evitat la moratòria de caça de balenes dictada el 1986, que tenia com a excepció la caça per motius científics. Segons Austràlia, el Japó hauria caçat entre el 1987 i el 2009 més de 10.000 balenes, sobretot petits rorquals.

La decisió de la Cort Internacional de Justícia també prohibeix a les autoritats japoneses demanar més permisos de caça de balenes dins del programa Jarpa 2 d'investigació científica. El govern de Shinzo Abe ja ha declarat que se sent decebut però que respectarà la decisió del tribunal.

 

Anar al contingut