Barcelona

La coordinadora de consultes sobiranistes crida a la participació en un acte multitudinari al Fòrum

La campanya per fomentar la participació en les consultes populars sobre la independència ha arrencat oficialment aquest diumenge en un acte multitudinari al Fòrum de Barcelona. La cita és d'aquí a quinze dies, el 13 de desembre. Aquell dia més de 700.000 persones de 161 municipis catalans tindran la possibilitat de pronunciar-se sobre si volen o no una Catalunya independent. Entre els assistents, que han pagat entre 5 i 10 euros d'entrada, una manera de col·laborar amb l'organització de les consultes, que no rep cap subvenció, moltes cares conegudes i gent de tot el territori català.

Actualitzat
No demanen el "sí" ni el "no" a la independència –això entenen que és terreny dels partits polítics-, sinó una afluència massiva de públic a les urnes. Una fita que probablement es pot traduir en realitat en vistes a la bona resposta que ha tingut l'acte de tret de sortida a la campanya de participació celebrat al Centre de Convencions del Fòrum. Unes 3.500 persones, segons els organitzadors, han volgut ser al costat de la coordinadora que aglutina les comissions organitzadores de la consulta en el primer acte de grans dimensions que tiren endavant per promoure la cita del 13 de desembre.

La coordinadora no s'ha marcat un percentatge de participació a partir del qual la convocatòria pugui ser considerada un èxit, però sí que ha dit que prendrà com a punt de referència els percentatges registrats en els últims referèndums oficials, sobretot el de la Constitució Europea.

Entre els assistents, cares conegudes com les dels actors Carles Canut i Joel Joan, o el filòsof Josep Maria Terricabras. I també hi havia l'alcalde d'Arenys de Munt, el primer municipi on es va fer una consulta, el 13 de setembre passat. Els referèndums extraoficials han rebut, entre d'altres, el suport de més d'un centenar d'intel·lectuals i personalitats catalanes.

El periodista Miquel Calçada, "Mikimoto", ha actuat com a mestre de cerimònies en un acte en el qual han intervingut una vintena de comissions organitzadores locals. Durant la seva intervenció, Calçada ha assegurat que l'editorial conjunt de dotze diaris catalans en defensa de l'Estatut davant una eventual retallada del Constitucional era "una petició desesperada, perquè saben que l'Estatut és l'última estació" i que "la dignitat de Catalunya només té un nom, i la temen perquè és la independència".
Anar al contingut