Representants de Som Energia recullen el premi de la mà del president Quim Torra
Representants de Som Energia recullen el premi de la mà del president Quim Torra

La cooperativa Som Energia, Premi Martí Gasull per la normalització del català

Plataforma per la Llengua reconeix els 50 anys de trajectòria de Maria del Mar Bonet

Actualitzat

La cooperativa Som Energia ha guanyat aquest dilluns el VI premi Premi Martí Gasull i Roig que atorga la Plataforma per la Llengua a persones i entitats que defensen i promocionen el català. També ha estat guardonada l'artista mallorquina Maria del Mar Bonet, per la seva llarga trajectòria en el món de la música, sempre en català.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat la repressió política i ha reivindicat la llengua catalana com el nervi de la nació, vinculant la defensa de la llengua amb la llibertat d'un país.

"Perquè la llengua, que és la terra mateixa, va lligada al valor que ha fet gran el nostre país, que és la llibertat. Per un país i per una llengua lliures, recordem avui més que mai, els nostres companys que són a l'exili o la presó. Ells seran lliures i el nostre poble, també."

Segons el jurat, Som Energia mostra que els consumidors catalanoparlants podrien utilitzar la llengua amb normalitat en tots els aspectes de la vida quotidiana. Els seus representants han destacat la tasca lingüística dels altres dos finalistes, la Casa Amaziga i el grup de rap valencià Pupil·les:

"De veritat que apostaven tant per Casa Amaziga com també per Les Pupil·les, que també estan fent una tasca excepcional per difondre aquesta llengua comuna, la llengua que permet comunicar-nos i establir vincles."

 

Maria del Mar Bonet ha reconeguda pels 50 anys de trajectòria sempre en català.

 

La cantautora Maria del Mar Bonet s'ha endut el premi especial del jurat per la seva trajectòria de 50 anys cantant en català.

"El públic ha entès el meu pensament que cantar en català és fer-ho des de la meva ànima."

L'acte ha celebrat el vint-i-cinquè aniversari de l'ONG del català. Plataforma per la Llengua, la va crear el 1993 un grup de joves graciencs amb la voluntat de millorar la llengua, i avui ja és l'ONG lingüística més gran d'Europa, amb gairebé 20.000 socis.

ARXIVAT A:
Català
Anar al contingut