Granollers

La construcció de la realitat a través dels blogs, a debat a la segona jornada de la Catosfera

Aquest dissabte centenars de bloguers han participat en la segona edició de la Catosfera per debatre sobre la situació de la blogosfera, els telèfons mòbils i l'aplicació de la televisió a internet. Els debats amb més expectació han estat el de la competència entre els mitjans tradicionals i els digitals i el de la influència que poden arribar a tenir els blogs en la política. Aquest diumenge, les noves xarxes socials i les web 2.0 seran els protagonistes de les jornades.

Actualitzat
Més de 300 bloguers han debatut aquest dissabte les últimes tendències a la xarxa i sobre els blogs. Un dels que ha aixecat més expectació ha estat el blog en què s'ha debatut sobre els nous i els vells mitjans de comunicació. El paper dels professionals de la informació ha sigut el tema d'una de les taules més destacades. El director de l'ACN, Saül Gordillo, ha reconegut que "el paper dels periodistes està qüestionat" i ha destacat que "la construcció de la veritat és complicada, perquè cadascú té la seva pròpia realitat".

Un altra de les discussions ha estat centrada en els videoblogs. Una de les usuàries, Gina Tonic, explica que "hem passat d'anar amb una càmera de vídeo comprada i amb què fèiem les nostres coses i ens consideraven uns "freaks", a revolucionar el mercat i el sector" i ha destacat que "les grans corporacions es fixin en nosaltres perquè estem fent una revolució 'low cost'".

La jornada d'aquest dissabte també ha servit per explicar les possibilitats que ofereixen els telèfons mòbils. L'editor del CanalPDA, Albert Cuesta, ha avisat que "el preu ja no és una excusa per no tenir internet mòbil". Per la seva banda, el fundador de la consultora Alvina, Nacho Campos, ha destacat que el telèfon mòbil té una presència molt elevada i fa que les classes socials més baixes la tinguin també com una senyal que la seva situació millora. 

La jornada s'ha completat amb un debat al voltant de les noves aplicacions de la televisió a través d'internet. La gestora de la pàgina Chicadelatele.com, Susana Alosete, ha explicat alguns dels principals pilars del canvi que s'està produint, com ara la desestructuració, els entorns multicanal, l'administració del temps d'oci o els nous formats.

La Catosfera s'acabarà aquest diumenge amb tres taules rodones de gran actualitat que giraran entorn el poder de les noves xarxes socials i la popularitat que estan assumit les pàgines web 2.0, que permeten la interactivitat entre emissors i receptors.
Anar al contingut