Llicenciada en Història d'Art per la UAB, Elvira Dyangani era fins ara conservadora en cap de The Showroom a Londres (ACN/MACBA)
Llicenciada en Història d'Art per la UAB, Elvira Dyangani era fins ara conservadora en cap de The Showroom a Londres (ACN/MACBA)

La conservadora d'art Elvira Dyangani Ose serà la nova directora del Macba

Cordovesa d'origen equatoguineà, s'ha format en Història de l'Art i Arquitectura a la UAB i la UPC, i ha treballat en museus de Londres, Göteborg, Sevilla i Las Palmas

Actualitzat

Elvira Dyangani Ose, fins ara responsable de la galeria d'art The Showroom de Londres, serà la nova directora del Macba. Serà la primera dona que dirigeix el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, i substitueix Ferran Barenblit.

Dyangani té una dilatada experiència en el món de la direcció i la conservació d'art que ha exercit en ciutats com Londres, Göteborg i Sevilla.

Cordovesa d'origen equatoguineà, Elvira Dyangani és llicenciada en Història d'Art per la UAB. També té un Diploma d'Estudis Avançats en Arquitectura i ha fet estudis d'Història i Teoria de l'Arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat, a més, candidata doctoral al Departament d'Història de l'Art i Estudis Visuals de la Universitat Cornell de Nova York.

Des del 2018 és directora i conservadora en cap de The Showroom a Londres, a més de professora de Cultures Visuals al Goldsmiths, Universitat de Londres, des del 2014, i membre del Consell del Thought Council, Fondazione Prada.

Amb anterioritat havia treballat com a conservadora d'art a la Tate Modern de Londres, al Centre Andalús d'Art Contemporani de Sevilla, a Creative Time i al Centre Atlàntic d'Art Modern de Las Palmas de Gran Canaria. També ha estat comissària de la Biennal Internacional d'Art Contemporani de Göteborg.

Mirada innovadora i compromís social

El consell general del Macba ha destacat de la seva candidatura la voluntat d'aportar una mirada innovadora al museu sense defugir el compromís social i les problemàtiques que envolten les institucions culturals. Elvira Dyangani ha obtingut la millor valoració per mantenir el prestigi del museu barceloní com a institució de referència internacional, desenvolupar una política d'exposicions, activitats i publicacions acadèmiques "d'excel·lència" i continuar enfortint la Col·lecció Macba.

La nova directora del MACBA, Elvira Dyangani Ose
La nova directora del Macba, Elvira Dyangani Ose

 

ARXIVAT A:
MuseusArt
Anar al contingut