Prada de Conflent

La consellera Capdevila acusa la defensora del poble de recórrer la llei d'acollida per mantenir-se en el càrrec

L'últim recurs d'inconstitucionalitat que ha presentat el Defensor del Poble, aquesta vegada contra la llei d'acollida de Catalunya a causa de la immersió lingüística, obre una nova ferida entre el govern i el Parlament i aquesta institució espanyola, que va recórrer també l'Estatut i la llei del Síndic. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha acusat la defensora en funcions d'actuar per interessos particulars i, com ja va fer Montilla, ha assegurat que la llei es desplegarà sense esperar que el Tribunal Constitucional en resolgui el recurs.

Actualitzat
El govern manté la seva ofensiva per defensar la llei d'acollida d'immigrants i el missatge és clar: la seguirà desenvolupant amb fermesa fins que no hi hagi novetats. La consellera del ram, Carme Capdevila, des de Prada de Conflent ha recorregut al sarcasme per assegurar que "si hem d'esperar que el Tribunal Constitucional resolgui el recurs amb la mateixa rapidesa que amb l'Estatut, llavors la llei estarà ja ben desenvolupada".

Capdevila ha definit aquest diumenge en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu el recurs presentat per la defensora del poble d'oportunista, i creu que només respon als seus interessos personals. L'acusa de buscar notorietat. Per la titular d'Acció Social i Ciutadania, la defensora s'aprofita "que en aquests moments anar contra Catalunya ven molt a Espanya". Per Capdevila, María Luisa Cava de Llano busca quedar-se definitivament en un càrrec que ocupa ara per ara provisionalment i "sap que atacar el català li donarà molts punts per fer carrera dins l'estat espanyol".

Altres consellers i membres del govern també han criticat amb duresa el recurs contra la llei d'acollida. El va impulsar l'exdefensor Enrique Múgica i ara el manté la defensora en funcions, María Luisa Cava de Llano. El president Montilla ja avisava el passat dijous que la llei se seguiria aplicant amb normalitat.

El català, en el punt de mira

El Parlament de Catalunya va aprovar la llei d'acollida fa gairebé quatre mesos, amb els vots del partits del govern i de Convergència i Unió. L'origen del recurs és el punt que situa el català com a llengua preferent. El govern defensa que això facilitarà la integració dels nouvinguts, mentre que els qui s'hi oposen creuen que incompleix la sentència del Constitucional sobre l'Estatut.

Carme Capdevila ha remarcat el caràcter voluntari d'aquests serveis d'acollida i ha carregat amb contundència contra Espanya en considerar que "té una obsessió amb Catalunya i els catalans que no té raó de ser".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut