La congressista demòcrata Ayanna Pressley revela que té alopècia
La congressista demòcrata Ayanna Pressley revela que té alopècia (The Root)

La congressista demòcrata dels Estats Units Ayanna Pressley revela que té alopècia

"No volia dormir perquè no volia que arribés el matí i veure com em queien més cabells." La congressista explica en un vídeo el procés i diu que ara se sent preparada per explicar-ho.

RedaccióActualitzat

"Aquesta és la meva revelació pública oficial. Ara estic preparada per alliberar-me de la vergonya que suposa aquest secret" així ha revelat la congressista demòcrata Ayanna Pressley que pateix alopècia i com ha estat per ella assumir aquesta malaltia.

En una entrevista a The Root la representant de Massachusetts ha mostrat per primer cop la seva imatge sense cabell.

 

Abans de mostrar-se sense cabells, Ayanna Pressley apareix amb una perruca per explicar que l'alopècia no suposa només la pèrdua de cabells, sinó que també afecta emocionalment.

"Les meves trenes s'han convertit en sinònim no només de la meva identitat personal i de com em presento al món, sinó també de la meva marca política. Per això crec que és important ser transparent sobre aquesta nova normalitat que és viure amb alopècia."

La congresista demócrata Ayanna Pressley (Reuters)

 

En el vídeo explica que el procès va començar a la tardor i que va ser molt ràpid. Cada dia perdia flocs de cabells.

"Em despertava cada matí veient flocs de cabells caiguts. Totes les nits feia servir totes les eines que m'havien ensenyat i havia practicat durant tota la meva vida com a dona negra perquè vaig pensar que podia aturar-ho. Em vaig embolicar els cabells, em vaig posar un barret i també vaig dormir amb una funda de coixí de seda."

 

Assegura que afrontava els matins amb terror

"No volia dormir perquè no volia que arribés el matí i treure'm el barret i l'embolcall i veure més pèl al lavabo."

 

La vigília de la votació de l'impeachment del president Donald Trump li va caure l'últim cabell.

"No em vaig poder permetre el luxe de plorar el que vaig viure com la pèrdua d'una extremitat, va ser un moment de transformació que no vaig triar."

 

 

Ayanna Pressley explica que quan va acabar es va refugiar al bany, se sentia nua, exposada i avergonyida. Va pensar en totes aquelles noies i se li acosten per demanar-li selfies i li escriuen amb el lema #twistnation, nació de trenes. En aquell moment va tenir clar que quan estigués preparada ho explicaria, que es mereixien una explicació.

Les seves trenes africanes es van convertir en un símbol polític i hi havia nenes que portaven samarretes amb el lema "la meva congressista porta trenes".  Assegura que ella és una dona política negra i tot el que fa té una connotació política.

"És important ser transparent sobre aquesta nova normalitat que és viure amb alopècia."

 

Explica que ha experimentat amb perruques diferents i que ara, en aquest moment, quan les porta no se sent ella mateixa.

"Vull ser lliure. Estic fent les paus amb l'alopècia, tot i que encara no ho he fet del tot. Encara és molt aviat en el meu viatge amb l'alopècia. Però estic progressant cada dia."

 

Finalment Pressley es mostra sense la perruca.

 

Ayanna Pressley és membre del grup de joves congressistes demòcrates progressistes conegut com The Squad, al qual també pertanyen Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar i Rashida Tlaib, que han mostrat el seu orgull i suport cap a la seva companya.

 

 

 

Anar al contingut