Alexandria Ocasio-Cortez ha explicat a les xarxes el trauma de patir una agressió sexual
Washington

La congressista dels EUA Ocasio-Cortez revela haver estat víctima d'una agressió sexual

La representant demòcrata equipara la petició dels republicans de "passar pàgina" a l'assalt al Capitoli amb la tàctica dels abusadors

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

La congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez ha compartit a través de les xarxes el trauma d'haver patit una agressió sexual. Ho ha explicat als seus seguidors, sense entrar en detalls, en un post on narra l'experiència "aterridora" de l'assalt al Capitoli per demanar als polítics republicans que es responsabilitzin de l'atac.  

Sense relacionar-los, la congressista encadena dos traumes de la seva vida. Durant gairebé una hora i mitja en una transmissió d'Instagram Live, Ocasio-Cortez explica primer que va témer per la seva vida durant 5 hores, amagada darrere de la porta del bany del seu despatx i després amb un company per protegir-se dels seguidors de Donald Trump.

La congressista compara la reacció dels legisladors republicans, que demanen que es passi pàgina perquè "no n'hi va haver per tant", amb la "tàctica dels abusadors". Per demostrar que parla per experiència, Ocasio-Cortez reconeix un altra trauma: haver estat víctima d'abusos sexuals.

Amb veu nerviosa demana perdó als seus amics i familiars per la notícia que ha revelat en directe:

 "Soc supervivent d'una agressió sexual. No ho he dit a gaire gent en la meva vida."

 

La congressista demòcrata reconeix haver 'temut per la seva vida' durant l'assalt al Capitoli (REUTERS/Mike Segar)

Clarament emocionada, la política demòcrata distingeix entre els dos vessants d'un trauma: el primer mentre passa i, el segon, que arriba amb la reacció dels altres. Ella ha seguit la recomanació dels terapeutes del Congrés dels Estats Units, que conviden a compartir el trauma que va suposar el 6 de gener.  

 

 

Alexandria Ocasio-Cortez, igual que altres polítics demòcrates, creu que els republicans que van encoratjar i repetir les mentides de Trump sobre els resultats electorals i que van atiar l'atac haurien de dimitir.
 

"Son tàctiques dels abusadors, no es tracta de diferències sobre opinions polítiques, això és un tema d'humanitat bàsica.

No estem segurs amb persones que ocupen càrrecs de poder que estan disposats a posar en perill la vida dels altres si creuen que els beneficiarà políticament."

 

 

Assaltants del Capitoli, el 6 de gener del 2021, ja dins de l'edifici (REUTERS/Ahmed Gaber)


Ocasio-Cortez explica que els dies previs a la marxa dels seguidors de Trump, que va acabar amb l'assalt al Capitoli, ja tenia molta por. El dia de l'atac, el 6 de gener, va sentir forts cops a la porta del seu despatx i crits d'una persona que la buscava. El seu assistent va aconsellar-li que s'amagués.

Quan va sentir que l'home ja havia entrat al seu despatx va pensar que "tot s'havia acabat, que anava a morir". Finalment va veure que es tractava d'un agent de policia del Capitoli, però no van poder distingir si provava d'ajudar-la o ferir-la.

Actualment, diversos comitès del Congrés estan investigant el fracàs del dispositiu de seguretat al Capitoli, que no va impedir l'històric assalt, en què van morir 5 persones i desenes de policies van resultar ferits.

 

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualEleccions Estats UnitsTrump
Anar al contingut