Madrid

La confiança dels consumidors cau nou punts a l'abril i se situa sota mínims

La confiança dels consumidors espanyols sobre la situació i les perspectives de l'economia espanyola, en general, i la familiar, en particular, està al nivell més baix des que s'elabora aquest indicador. El mes d'abril l'índex general va caure més de 9 punts i s'ha situat als 63,8. Són dades difoses per l'Institut de Crèdit Oficial, que va començar a calcular aquestes dades el 2004. La caiguda es justifica, segons l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), que ha difós les dades, pel descens de l'indicador parcial d'expectatives, que ha caigut 10,3 punts per les previsions dels consumidors sobre l'evolució de l'economia espanyola i l'ocupació.

Actualitzat

L'Institut de Crèdit Oficial confirma una dada que ja es podia preveure en vista de la crisi econòmica: que la confinça dels consumidors espanyols està sota mínims. De fet, les dades de l'abril són les pitjors des que es calcula aquest indicador, el 2004.

La percepció més pessimista dels consumidors és sobre les expectatives de futur de l'economia i l'ocupació. En tots dos casos hi hagut una caiguda, respecte al març, de prop de 14 punts. Tampoc hi ha optimisme sobre l'evolució de la inflació i dels tipus d'interès i, per tant es veuen menys possibilitats de poder consumir i estalviar. 

L'indicador, en canvi, es manté més estable en el capítol d'expectatives sobre la situació familiar, tot i que també hi ha hagut una lleugera caiguda. I és que, de fet, tots els capítols se situen al nivell més baix.

En els últims dotze mesos, la confiança del consumidor ha baixat en total 30,6 punts com a conseqüència sobretot de la caiguda de la situació actual, que ha disminuït 35,8 punts, i de les expectatives, que ho han fet 25,4 punts.

Anar al contingut