Madrid

La confiança del consumidor cau un 5,4% i se situa al nivell de 2004

El consumidor confia poc en l'evolució de l'economia i en les perspectives laborals i això fa preveure que en els pròxims mesos el consum privat patirà una important moderació. És una de les conclusions de les dades fetes públiques per l'Institut de Crèdit Oficial que apunten que la confiança del consumidor durant el mes de juliol ha caigut un 5,4% respecte al mes anterior i s'ha situat al 46,3%. Aquests percentatges marquen un nou mínim històric. De fet, el consumidor no ho veia tant negre des del setembre de 2004.

Actualitzat

L'índex de confiança del consumidor ha baixat per cinquè mes consecutiu perquè els ciutadans veuen que la situació econòmica i laboral actual no és bona i, la futura, creuen que tampoc ho serà. La situació laboral és la que crea més desconfiança entre els ciutadans. Quan valoren la situació actual, l'índex baixa 9,6 punts i quan parlen d'expectatives, en retrocedeix 12,1. En canvi, quan se'ls pregunta per l'economia familiar són més optimistes. Diuen que ha millorat un 0,7%.

Segons els dades de l'Institut de Crèdit Oficial, els consumidors creuen que de cara al futur la inflació no pujarà tant com els darrers mesos, s'incrementaran els tipus d'interèscauran les possibilitats d'estalvi i de compra de béns de consum duradors durant el pròxim any.

Anar al contingut