Madrid

La confiança del consumidor baixa al setembre després de sis mesos de pujades consecutives

Després de sis mesos consecutius de pujades, la confiança del consumidor ha baixat aquest mes de setembre. El descens és de 9,2 punts i s'explica, sobretot, per la visió pessimista que els enquestats tenen de la situació actual i futura de l'economia i del mercat de treball.

Actualitzat
En un termòmetre de 200 punts, on aquest extrem és el nivell màxim d'optimisme, al setembre la confiança del consumidor s'ha situat a 70,3 punts. Es trenca així un període de mig any en què els consumidors es mostraven cada cop més confiats en l'evolució econòmica. L'indicador que cau més punts és el d'expectatives, gairebé 11 punts. Perd així la cota dels 100 punts que va conquistar fa dos mesos. El paràmetre relatiu a la situació actual també baixa, 7,7 punts, fins als 45.

Segons l'Institut de Crèdit Oficial -que elabora aquest indicador-, les previsions econòmiques internacionals que apunten que la recuperació a Espanya serà més gradual poden haver influït en la percepció dels consumidors. En tot cas, tot i aquest descens mensual, cal destacar que la confiança dels consumidors és 21 punts més alta que ara fa un any.
Anar al contingut