Viena

La Conferència Internacional de la Sida fa una crida perquè la crisi no afecti la lluita contra la sida

Que la crisi econòmica mundial no freni la lluita contra la sida. Aquest és un dels objectius principals de la 18a Conferència Internacional de la Sida, que se celebra fins divendres que ve a Viena.

Actualitzat
El tret de sortida l'ha donat el Life Ball, una gala solidària per recaptar fons per combatre la malaltia. Les ONGs fan una crida per no abaixar la guàrdia tant en els tractaments de la sida com en la investigació i les mesures de prevenció. També alerten que cal millorar la gestió d'uns fons que, si disminueixen, poden posar en risc la vida de nou milions de malalts.

Durant aquests dies, unes 25.000 persones -la majoria científics i polítics- debatran a la capital austríaca sobre com fer front a un virus que afecta més de 33 milions de persones i que ha causat més de 25 milions de morts.

Al primer món la sida és pràcticament una malaltia crònica i no mortal com ho és sobretot als països més pobres. Enguany l'atenció se centrarà en les epidèmies que continuen creixent a l'Europa oriental i l'Àsia central, on s'estima que al 2008 vivien 1,5 milions de persones seropositives, un 66% més que al 2001.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut