Principals processats pels fets de l'octubre del 2017

La Conferència Episcopal, preocupada per la visita de bisbes catalans als presos

Actualitzat

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, ha afirmat que el "preocupa" que alguns bisbes catalans visitin presos independentistes i els mostrin solidaritat.

Afirma que tots els bisbes porten "reconciliació i comunió" i ha desitjat que, "a més de visitar uns polítics acusats de delictes greus respecte a la infracció de la legalitat del mateix Estatut d'Autonomia de Catalunya i de la legalitat constitucional", aquests bisbes "també visitin altres interns" de les presons.

Notícia relacionada: Els bisbes catalans critiquen "la llarga presó preventiva" dels líders independentistes

 

 

Argüello també ha opinat d'altres temes, com els casos d'abusos sexuals de l'Església catòlica en el passat. Considera que a Espanya "no han estat gaires" i que "s'estan fent els passos oportuns". En una entrevista concedida a Europa Press, ha explicat que la voluntat dels bisbes és "posar de manifest" aquests casos i ha demanat "respecte per les víctimes" si volen "oblidar-se del que va passar".  

Un altre dels aspectes tractats ha estat la causa del descens del nombre de naixements a Espanya, que ho atribueix "al ritme de vida" i "l'individualisme", que fa que tenir un fill es vegi com "un pes, una càrrega, una pèrdua d'independència".

Respecte la transsexualitat, ha opinat que "una cosa és que es pugui reassignar determinats aspectes de la sexualitat i una altra que es pugui canviar eternament una persona, on cada cèl·lula del seu cos i els cromosomes tenen una dimensió". També s'ha mostrat contrari als homosexuals que vulguin ser sacerdots.

Notícia relacionada: El portaveu dels bisbes creu que els capellans han de ser "completament homes"

ARXIVAT A:
Església
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut