Madrid

La Conferència de Policies qualifica d'error gravíssim la decisió de Garzón i l'acusa de donar alè als terroristes

La decisió del jutge Baltasar Garzón de no suspendre l'activitat d'Acció Nacionalista Basca ha indignat la policia. El director general de la Confederació Espanyola de Policia (CEP), Ignacio López, ha titllat d'error gravíssim que el magistrat de l'Audiència Nacional hagi resolt no il·legalitzar ANB. Segons el cos de policies s'està donant alè als terroristes. López ha reconegut que no l'ha sorprès la resolució del jutge i explica que des de la CEP "respecten però no acaten" la decisió.

Actualitzat
Ignacio López ha lamentat que "una vegada més intentin col·locar una franquícia de l'entorn etarra en les institucions". El director general ha comparat la situació amb el que va succeir en les últimes eleccions autonòmiques del País Basc, en què “ens va tocar assumir el Partit Comunista de les Terres Basques”.

Després d'assenyalar que des de la CEP "respecten però no acaten" la decisió del jutge Garzón, López ha subratllat que tant ANB, com "qualsevol altra marca que, sota eufemismes, es vinculi amb l'entorn abertzale", ha de ser il·legalitzada. El director general del CEP té clar que Acció Nacionalista Basca és "la franquícia per a aquestes eleccions de Batasuna i ETA".
Anar al contingut