Lleida

La comunitat musulmana renuncia a construir un nou temple als terrenys que li va llogar l'Ajuntament de Lleida

La comunitat musulmana de la mesquita del carrer del Nord ha renunciat a construir un nou temple als terrenys del polígon que li va llogar l'Ajuntament de Lleida. Segons els responsables de la mesquita, el nou temple tindria capacitat per a unes 550 persones, un nombre insuficient per donar cabuda a tots els fidels, fet que propiciaria que la Paeria els precintés el temple per excés d'aforament. Els integrants de la mesquita buscaran un nou local a la ciutat que permeti acollir més de mil persones, ja que consideren que el terreny del polígon s'ha quedat petit.

Actualitzat
La regidora de Mobilitat, Via Pública i Seguretat de Lleida, Sara Mestres, ha confirmat que la comunitat musulmana li ha expressat la seva voluntat de renunciar al terreny que el consistori li va cedir fa tres anys, amb la intenció d'aixecar-hi el nou temple. L'imam de la mesquita del carrer del Nord, Abdelwahab Houzi, ha reconegut que serà difícil trobar un nou espai que reuneixi totes les condicions per poder funcionar com a oratori i albergar fins a 2.500 persones, el nombre de fidels que s'espera congregar els pròxims anys.

Per la seva part, l'alcalde de Lleida ha manifestat que respecta la decisió de la comunitat musulmana, però adverteix que serà difícil de materialitzar, ja que la normativa és molt estricta. La mesquita del carrer del Nord continua tancada després de que el recinte multipliqués per cinc l'aforament màxim permès, incomplint la llei de centres de culte. Mentre dura la sanció, els musulmans segueixen resant sota les marquesines dels Camps Elisis, malgrat que només disposen d'autorització municipal per utilitzar el recinte els divendres, el dia de major afluència de fidels.
Anar al contingut