Colonia

La comunitat jueva considera una sentència contra la circumcisió com l'atac més gran als jueus des de l'Holocaust

La sentència d'un tribunal de Colònia que considera il·legal la circumcisió encén els ànims de la comunitat jueva. Els muslmans també es mostren preocupats. El govern alemany intenta posar pau.

RedaccióActualitzat
Intensa polèmica a Alemanya sobre la legalitat de la circumcisió com a pràctica religiosa. Un tribunal de Colònia ha sentenciat sobre el cas d'un nen musulmà a qui la intervenció va provocar complicacions mèdiques. La sentència parla de pràctica arcaica que atempta contra la integritat corporal dels nens, que no són els que decideixen circumcidar-se.

Una pràctica que és una recomanació entre els musulmans, però un precepte fonamental per als jueus, que han reaccionat amb virulència. La Conferència Europea de Rabins ha dit que el veredicte és l'atac més gran als jueus des de l'Holocaust.

En un intent d'apaivagar el fragor del debat, el govern de Berlín s'ha afanyat a dir que és del tot necessari restablir amb urgència una pau jurídica. No obstant, el cap de la diplomàcia alemanya, Guido Westerwelle, assegurava que les tradicions religioses com la circumcisió són l'expressió de la diversitat religiosa.

Des de la comunitat musulmana, un 3,7% del total de la població alemanya, no hi ha hagut una resposta tan contundent com la dels jueus pel fet que per a ells és una recomanació, no una obligació. Tot i això, veu la sentència amb preocupació.

Arran de la polèmica, que ha traspassat fronteres fins arribar a Jerusalem, el Ministeri de Justícia alemany s'ha compromès a estudiar profundament la sentència de la discòrdia i establir una sèrie d'opcions, encara que sense concretar-ne cap.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut