Barcelona

La comunitat internacional expressa la seva commoció i solidaritat pels atemptats a Noruega

Els atacs de Noruega han provocat una allau de condemnes internacionals. En un telegrama dirigit al primer ministre, Jens Stoltenberg, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, expressa la seva commoció i envia la seva solidaritat al ministre i a tota la població. A més, expressa el suport a les famílies i desitja que la recuperació de l'atac, que tantes vegades ha viscut el poble espanyol, sigui ràpida.

Actualitzat
A les reaccions del president espanyol s'hi han sumat les declaracions del rei Joan Carles, que a través d'un telegrama al rei Harald de Noruega ha traslladat el seu condol.

El president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, ha condemnat l'atemptat i expressava la seva solidaritat amb el primer ministre noruec. Van Rompuy ha declarat: "Condemno els actes al centre d'Oslo, que no tenen cap justificació", "estic profundament consternat".

El president de l'eurocambra, Jerzy Buzek, ha dit que l'última cosa que es mereix un país com Noruega, que ha aportat tants bons serveis a la pau a les regions més inestables del planeta, és un atemptat terrorista.

Londres ha qualificat els atacs d'atrocitat, i Roma, de menyspreables actes terroristes. Des de París, el president francès, Nicolas Sarkozy, s'hi ha referit com a acte odiós i inacceptable. I la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha expressat la solidaritat del seu govern amb el poble noruec.

Els Estats Units, a través de la portaveu del Departament d'Estat, Heide Bronka Fulton, ha condemnat els actes d'horrible de violència a Noruega, tant l'explosió com el tiroteig als afores de la ciutat, apuntant que "els nostres cors estan amb les víctimes i les famílies", "estem en contacte amb el govern noruec i li enviem el nostre condol". El govern ha reiterat que ha ofert qualsevol tipus d'assistència que necessiti el país.

Fulton ha afirmat que el president Obama està sent informat pel seu assessor antiterrorista, John Brennan, i afegeix que des de l'ambaixada dels EUA a Oslo s'ha instat els ciutadans dels Estats Units que no vagin al centre i que "vigilin".

El secretari general de l'OTAN, Ander Fog Rasmussen, ha parlat d'actes de violència odiosa i ha expressat la solidaritat inviolable de l'Aliança Atlàntica amb Noruega.
Anar al contingut