David Cameron en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
David Cameron en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)

La comunitat internacional expressa el seu suport a França en la lluita contra el terrorisme

Mariano Rajoy, David Cameron i Angela Merkel han fet arribar el seu condol als ciutadans francesos

Actualitzat

Les reaccions de dirigents internacionals condemnant l'atac al setmanari satírics Charlie Hedbo han estat immediates. El primer ministre britànic, David Cameron, ha condemnat l'atac i ha fet una defensa de la llibertat de premsa. Des del seu compte de Twitter, el líder britànic ha manifestat el suport dels ciutadans britànic als francesos en la lluita contra el terrorisme.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha expressat, des de les xarxes socials, la seva condemna a l'atemptat.

El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha convocat aquesta tarda els màxims responsables de la lluita antiterrorista per analitzar l'atemptat de París.

Des de la Zarzuela, el rei Felip VI ha enviat un telegrama al president francès en què condemna el "brutal atemptat" i expressa la seva "tristesa i profunda solidaritat". El monarca referma la "determinació" comuna d'Espanya i França a continuar lluitant contra la violència terrorista.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha qualificat d'"atroç" l'"atac terrorista" sofert pel setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo' i ha ofert a França "tota l'ajuda que necessiti" per portar els responsables davant de la Justícia. "França és l'aliat més antic dels Estats Units i ha col·laborat colze amb colze amb els Estats Units en la lluita contra els terroristes que amenacen la nostra seguretat comuna i la del món", ha dit Obama, en un comunicat de la Casa Blanca. El mandatari nord-americà ha destacat que "una i una altra vegada, el poble francès ha defensat els valors universals defensats durant generacions".

Anar al contingut