Pep Bou envoltat de les seves bombolles (Europa Press)

La companyia de Pep Bou no supera la pandèmia i diu adeu a les bombolles

Després de presentar concurs de creditors, les nou persones de la companyia han quedat sense feina mentre Bou es planteja espectacles de menys volum

Actualitzat
TEMA:
Teatre

Les originals bombolles de Pep Bou ja no esclataran ni crearan coreografies impossibles en grans espectacles.

Els estralls econòmics de la pandèmia, amb una gira internacional cancel·lada pel confinament, han fet que la companyia que dirigeix Bou hagi hagut de tancar.

"Amb la pandèmia se n'ha anat tot en orris", ha dit Bou. El març del 2020, la companyia va haver de fer una aturada en sec i van quedar penjades les actuacions que tenien previstes a la Xina, el Japó i l'Amèrica Llatina, a més de l'espectacle "Bubblebou" a Port Aventura.

Els treballadors van acabar a l'atur i es va haver de fer un concurs de creditors el juliol del 2021.

Una imatge de l'espectacle "Bloop!" (ACN/Lourdes Casademont)

Petit format

Bou, de 71 anys, ha assegurat que ha intentat remuntar, però "en la professió del gremi d'espectacles l'activitat és mínima" i no pot suportar una companyia amb nou persones contractades.

L'última actuació va ser al desembre passat al SAT!, Sant Andreu Teatre, de Barcelona.

Pioner en l'art de les bombolles, Bou vol continuar treballant en solitari amb espectacles de petit format i exposicions, o com a director d'obres d'altres artistes.


Elogiat per Joan Brossa

Arquitecte tècnic de formació, Pep Bou va entrar en el món de l'espectacle com a mim a finals dels anys setanta, i el 1982 va començar en solitari amb el teatre de les bombolles de sabó, que l'ha portat a teatres i festivals de tot el món.

El poeta Joan Brossa va parlar de Pep Bou com "un mim excel·lent que té els braços prou llargs per a assolir el blau de la llunyania" i va dir, de les seves bombolles, "ens recorden que també nosaltres naixem i morim i som anelles d'una arrel que no demana metges. Perquè "efímer" vol dir que dura poc, i la humanitat no és altra cosa que una constel·lació d'efímeres estrelles".

 

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut