La nova terminal de creuers al Port de Barcelona
La nova terminal de creuers al Port de Barcelona
Barcelona

La companyia Carnival estrena la seva segona terminal de creuers al port de Barcelona

És la cinquena terminal del moll adossat i pot acollir vaixells més grans i propulsats per gas liquat, més ecològic

Actualitzat

La temporada turística ha fet que el nombre de creuers es dispari. Aquest dijous un gegant del sector, Carnival Cruises, ha presentat la seva segona terminal al port de Barcelona. Per les noves instal·lacions, ja en marxa, passaran més de mig milió de passatgers l'any. 
 

Es tracta de la terminal més nova d'Europa, la segona del grup nord-americà Carnival a Barcelona que ja fa un mes que funciona. El vicepresident de Carnival Corporation, Michael Nestour, explica que les instal·lacions permeten acollir vaixells més grans i verds, de gas natural liquat.

"Hi ha un fet molt important per al grup Carnival que és que estem passant a una propulsió de gas, el que anomenem GNL, i tots els nostres nous vaixells van amb aquesta propulsió de gas i la terminal està preparada per abastir els vaixells que aniran venint els pròxims anys."

La terminal, que tindrà el primer aparcament de llarga estada del port, es va començar a construir el 2016 i ha costat 30 milions d'euros. Té 12.500 metres quadrats i en dies punta donarà feina a més de 250 treballadors.
 

 En ple debat sobre la massificació turística, la directora terminals Carnival a Barcelona, Sandra Yunta, diu que la terminal no ha de comportar un creixement del nombre de creueristes.

"Entre les dues farem un milió. I en aquesta terminal estarem al voltant del 550 mil passatgers. Els mesos més forts seran ara a l'abril i maig i després el setembre i l'octubre però és veritat que estem aconseguint desestacionalitzar el nostre sector."


El nom de la terminal no es farà públic fins a la inauguració, el mes que ve, però aquest dijous se n'ha fet la presentació. Pel president del Port, Sixte Cambra, la primera companyia del món referma l'aposta per la capital catalana, on té una quota de mercat del 34 per cent.

Aquesta és la cinquena terminal de creuers que hi ha al moll adossat i ja hi ha prevista una sisena. Es contruirà al costat, a l'espai que ara ocupa la terminal de mercaderies Port Nou. Una altra naviliera, MSC, n'ha demanat la concessió. Una sol·licitud que el port està tramitant, però encara no ha aprovat.
 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut