El comissari de Política Regional, Johannes Hahn, ha anunciat la suspensió de les ajudes a la UGT.
El comissari de Política Regional, Johannes Hahn, ha anunciat la suspensió de les ajudes a la UGT. (Foto: Reuters)
Brussel·les

La Comissió Europea suspèn les ajudes a la UGT i investiga el seu possible ús irregular

El presumpte desviament de fons de formació per part de la UGT andalusa ha arribat a Brussel·les. La Comissió Europea suspèn de manera temporal les ajudes comunitàries al sindicat i investiga també les suposades irregularitats.

RedaccióActualitzat

També a Europa els escàndols passen factura a la UGT. La Comissió Europea ha aturat les subvencions al sindicat i ha decidit obrir una investigació administrativa per aclarir les presumptes irregularitats sobre el desviament de fons a Andalusia. Tot plegat arran de les informacions periodístiques sobre possibles fraus que implicaven a aquesta central sindical.

Aquesta decisió tindrà conseqüències perquè el comissari de Política Regional, Johannes Hahn, ha advertit que si es confirma el frau això condicionarà la concessió de pròximes ajudes a la UGT.

En aquest sentit, Hahn ha dit que la Comissió "té en compte" aquestes investigacions, i en particular esmenta el cas específic d'un curs de formació organitzat per la UGT dins d'un projecte de cooperació entre Espanya i Portugal, finançat pel Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). El cost total d'aquest projecte s'eleva a 500.000 euros, dels quals 375.000 van ser cofinançats per aquest fons europeu.

Johannes Hahn ha explicat que l'autoritat europea que gestiona el programa ja "ha començat un procediment de verificació" sobre aquesta qüestió. El comissari ha remarcat que la transparència és un criteri fonamental per a l'assignació de fons europeus.

 

Anar al contingut