Brussel·les

La Comissió Europea responsabilitza pares, indústria i institucions dels 15 milions d'obesos que hi ha a la Unió

Actualment, es calcula que a la Unió Europea hi ha 15 milions de persones obeses dels 300 milions que hi ha al món. La Comissió Europea ha decidit prendre mesures i ha presentat un "Llibre blanc de l'obesitat" amb unes propostes que busquen més la complicitat de la indústria per modificar la composició dels productes que no pas normes obligatòries i sancions. Organitzacions de consumidors reclamen més duresa. L'informe culpa els pares que alimenten malament els seus fills. També considera que les institucions han de potenciar que els infants facin esport en lloc de passar-se el dia davant el televisor, la videoconsola o l'ordinador.

Actualitzat

El "Llibre blanc contra l'obesitat" presentat a Brussel·les pretén millorar la informació que tenen els consumidors, perquè escullin amb coneixement de causa. A la indústria, li demana, però no li exigeix, que redueixi la sal i els greixos. Si en un termini de tres anys no ha fet res, es planteja aprovar sancions.

La Comissió Europea vol lluitar contra l'obesitat començant pels més petits. Cada any hi ha a Europa 400.000 nous casos d'obesitat dels quals 85.000 són nens que quan creixin tindran els greus problemes de salut derivats del sobrepès.

La situació no és gaire millor entre els joves. Tres milions d'estudiants europeus són obesos i les previsions de Brussel·les són que aquesta xifra arribi d'aquí a tres anys a un de cada deu nens.


A les institucions, el "Llibre blanc" els reclama que facilitin l'accés a les instal·lacions esportives per promoure l'exercici.

Diverses organitzacions de consumidors han criticat la falta d'ambició de la Comissió, perquè prefereix l'autoregulació de la indústria. De fet, les propostes les ha fet el mateix comissari que va convidar a la capital comunitària McDonald's i altres multinacionals de l'alimentació, per felicitar-los per la seva lluita contra l'obesitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut