Brussel·les

La Comissió Europea regula el "roaming" de dades dins de la Unió

Els ciutadans europeus deixaran d'endur-se sorpreses desagradables amb les factures elevades de la descàrrega de dades d'internet des dels seus mòbils quan siguin en un altre país de la Unió. Aquesta és la conseqüència de la nova regulació sobre l'anomenat "roaming" que Brussel·les ha aprovat i que pretén actuar en defensa dels consumidors.

Actualitzat
Fins ara, els usuaris disposen de tarifes planes als seus països però els costos de descarregar dades des dels mòbils quan són de viatge són molt elevats i no hi ha cap avís.

Topall de 50 euros

Per això, s'instaura un topall per interrompre el servei quan s'hagi arribat als 50 euros i, a més, hi haurà un advertiment quan s'hagi consumit el 80% d'aquesta quantitat. Els clients tenen fins a l'1 de juliol d'aquest any per fixar el seu límit personal de facturació per navegar per la xarxa des del mòbil o el portàtil, si no ho fan sempre tindran aquest avís abans d'assolir els 50 euros.

Es tracta, s'ha dit des de la Comissió Europea, de transmetre confiança en el servei i d'evitar situacions estranyes amb factures desorbitades. Aquest va ser el cas, per exemple, d'un jove que estudiava un curs en un altre país i es va trobar amb una factura de 9.000 euros o el cas d'un ciutadà que es va descarregar una pel·lícula a França i es va enfrontar a una factura d'unes quantes desenes de milers d'euros, segons que s'ha exposat durant la presentació de la nova normativa.




Anar al contingut