El comissari europeu Dimitris Avramopoulos
El comissari europeu Dimitris Avramopoulos

La Comissió Europea proposa un pla per acollir 50.000 refugiats més

Vindrien de països amb pressió immigratòria, com Turquia, Líban o Líbia.

Actualitzat

La Comissió Europea ha demanat als governs l'aprovació d'un pla per acollir en dos anys 50.000 refugiats més. Seria un pla d'asil voluntari, al qual la CE hi aportaria 500 milions d'euros, és a dir, uns deu mil euros per refugiat.

El pla se centraria en refugiats que es troben a països tercers, com Turquia, Líban o Líbia, a primera línia d'una gran pressió immigratòria.

El comissari de Migració, Dimitris Avramopoulos, ha explicat, durant la presentació del nou pla, que les entrades il·legals d'immigrants a Europa s'han reduït de manera dràstica des que fa dos anys va començar l'anomenada "crisi dels refugiats". Ho atribueix en part als esforços per crear vies legals d'entrada per a persones que tenen dret a la protecció internacional.

La proposta arriba just quan ha acabat el termini que s'havien donat els països europeus per acollir més de 160.000 demandants d'asil des d'Itàlia i Grècia, amb un balanç més aviat pobre: com a molt, Brussel·les espera que se n'acabin acollint la quarta part. Però Avramopoulos ha manifestat que en el mateix període sí que s'han acollit més de 20.000 refugiats des de tercers països, en el marc d'un programa que no és obligatori.

La Comissió vol cobrir amb el nou pla el buit que es presenta fins que pugui aprovar un mecanisme permanent per a l'acollida de refugiats, presentat al juliol de l'any passat, que no tira endavant degut a les reserves de diversos estats membres.

Anar al contingut