Brussel·les

La Comissió Europea estudia que les trucades entre mòbils les pagui tant qui truca com qui rep

La Comissió Europea vol que els receptors de trucades de mòbil paguin una part de la tarifa de la trucada. És la proposta feta per l'executiu comunitari per abaratir, teòricament, els preus finals de les comunicacions. Es vol copiar el sistema dels Estats Units, on ja s'aplica aquesta modalitat. La mesura forma part d'una sèrie de recomanacions que Brussel·les té previst sotmetre a consulta pública abans de finals de mes. Es pretén, diuen, abaratir els preus que les companyies cobren a altres operadors per l'ús de la seva xarxa quan la trucada vagi dirigida a un dels seus abonats. En tot cas, deixen clar que, si s'aprovés, no s'imposaria el nou model sinó que cada companyia decidiria si s'hi acull o no.

Actualitzat

Amb el sistema de tarifes majoristes, cada operadora cobraria només als seus clients i no hauria de pagar a altres operadores. Seria, doncs, un model menys burocràtic i que a llarg termini milloraria la competència en el mercat i reduiria les despeses dels consumidors, segons creu la Comissió.

Actualment, la tarifa màxima de terminació de trucades entre operadores oscil·la entre els 2 i els 9 cèntims d'euro per minut, una disparitat que demostra, segons Brussel·les, que "hi ha alguna cosa errònia en el sistema". Les tarifes més cares de terminació a la UE es donen a Polònia i Romania, mentre que Xipre té la més barata.

Anar al contingut