El portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas. Arxiu
El portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas. Arxiu
Brussel·les

La Comissió Europea diu que no vol influir en les eleccions catalanes

Un dels seus vicepresidents assegura que la Comissió Europea està preparada per treballar amb les autoritats escollides democràticament als estats membres

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea vol aparcar el debat sobre Catalunya. Després de les declaracions del seu portaveu, Margaritis Schinas, que assegurava que un hipotètic nou estat independent hauria de demanar l'ingrés a la Unió Europea, un dels seus vicepresidents va dir que no s'haurien de fer comentaris sobre eleccions en estats membres.

En un acte sobre l'euro, i preguntat per un periodista, Valdis Dombrovskis va assegurar que la seva intenció és no influir en el vot i va recordar que les autoritats europees sempre han treballat amb els governs escollits democràticament.

"La nostra intenció és no influenciar en el vot d'un estat membre o d'una regió. Estem preparats per treballar amb les autoritats escollides democràticament als estats membres."

El cap de llista de la candidatura Junts pel Sí, Raül Romeva, va interpretar les paraules com una rectificació de la Comissió Europea sobre el futur d'una Catalunya independent a Europa.

 

Ràpidament, però, el vicepresident de la Comissió li va respondre que a Europa hi ha un únic missatge i es va referir a les paraules de dijous del portaveu de la Comissió Europea, en el sentit que Catalunya quedaria fora de la Unió.

 


 

Anar al contingut