Arias Cañete ha informat la CE que la societat panamenya està inactiva des de fa uns quants anys (Reuters)
Arias Cañete ha informat la CE que la societat panamenya està inactiva des de fa uns quants anys (Reuters)
Brussel·les

La Comissió Europea defensa que, legalment, no es pot atribuir res a Cañete sobre els "papers de Panamà"

El comissari ha informat la CE que la societat panamenya a nom de la seva dona està inactiva des d'uns anys abans que accedís al càrrec

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ha sortit en defensa de l'actual comissari d'Energia i Acció pel Clima, Miguel Arias Cañete, després que la seva dona ha aparegut als anomenats "papers de Panamà". L'executiu comunitari ha argumentat que, legalment, no es pot atribuir res a l'exministre del PP.

"D'acord amb la informació aportada pel nostre comissari d'Energia i Acció pel Clima, Miguel Arias Cañete, la seva declaració sembla estar en compliment del codi de conducta per als comissaris", ha afirmat el portaveu de la CE, Margaritis Schinas, en una roda de premsa.

Schinas ha fet referència a la declaració d'interessos financers i activitats que va presentar Cañete. Segons ha dit, aquesta declaració inclou "totes les activitats professionals i interessos financers de la seva dona que podrien representar un potencial conflicte d'interessos".

La filtració situa la dona de Cañete, Micaela Domecq, com a autoritzada a fer moviments en quatre comptes de Suïssa d'una societat panamenya que va estar activa entre el 2005 i el 2010.

El portaveu ha informat que Cañete els ha comunicat que la societat panamenya està inactiva "des de fa uns quants anys, abans que el comissari assumís el càrrec, el novembre del 2014".

Eurodiputats dels partits socialista, Podem o ICV-EUiA han demanat a Cañete que comparegui a l'Eurocambra per donar explicacions i alguns ja han demanat directament que el destitueixin.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut