El Caire

La Comissió Electoral egípcia confirma la victòria del "sí" al referèndum constitucional amb un 63,8% dels vots

En roda de premsa, el president de la comissió, Samir Abu al-Maati, ha fet públic el resultat definitiu de la votació, un cop s'han revisat les denúncies presentades per irregularitats, i ha confirmat les dades difoses pels Germans Musulmans.

RedaccióActualitzat
La Comissió Electoral d'Egipte ha anunciat aquest dimarts la victòria del "sí" en el referèndum sobre la nova Constitució amb el 63,8% dels vots, tres dies després de la celebració de la segona fase del plebiscit. En roda de premsa, el president de la comissió, Samir Abu al-Maati, ha fet públic el resultat definitiu de la votació, un cop s'han revisat les denúncies presentades per irregularitats. D'aquesta manera, es confirmen les dades oficioses que van difondre els Germans Musulmans diumenge.

Al-Maati també ha explicat que la participació en el referèndum, que es va celebrar en dues fases els dies 15 i 22 de desembre, va ser només del 32,9%. Per tant, poc més de 17 milions dels 52 milions d'egipcis convocats a les urnes van exercir el seu dret a vot.

El president de la comissió ha subratllat que el referèndum es va celebrar sota una supervisió judicial completa, malgrat que les principals associacions de jutges van decidir boicotejar-lo en protesta per les últimes decisions del president, Mohammed Mursi. En aquest sentit, ha considerat que les denúncies que els jutges no van superivsar totalment la votació són "infundades" i ha apuntat que també es va permetre la presència de les organitzacions de la societat civil en els col·legis electorals.

L'oposició ja ha avançat que pensa denunciar davant la Fiscalia General tant el resultat final del referèndum com el procés a través del qual s'ha aconseguit l'aprovació de la nova llei fonamental.

Els EUA demanen a Mursi a acabi amb les divisions

El govern dels Estats Units ha demanat al president egipci que busqui consensos, resolgui diferències i ampliï el suport al procés polític al país, després de l'aprovació de la nova Constitució. Segons el portaveu del Departament d'Estat nord-americà, Patrick Ventrell, Mursi té la "responsabilitat" de reconèixer la "necessitat urgent" de posar fi a les divisions, ja que "el futur de la democràcia a Egipte depèn de la capacitat de forjar un consens més ampli darrere de les noves regles i institucions democràtiques".

Ventrell també ha demanat als ciutadans egipcis "decebuts" que acceptin "de bona fe" el resultat del referèndum i ha indicat que els Estats Units continuen disposat a ajudar perquè es completi "una transició democràtica exitosa".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut