Una vacuna d'AstraZeneca (EFE/Made Nagi)

La Comissió de Salut Pública, a favor d'administrar AstraZeneca almenys fins als 65 anys

La proposta l'ha de ratificar aquesta tarda el Consell Interterritorial

Actualitzat

La Comissió de Salut Pública ha acordat que s'aixequi la restricció de no vacunar amb AstraZeneca la població de més de 55 anys. S'està acabant de decidir si el nou topall d'edat s'amplia fins als 65 anys o encara més, fins als 70.

La decisió, que aquesta tarda ha de ratificar el Consell Interterritorial, s'ha pres després de l'informe favorable que n'ha fet un grup d'experts.

Catalunya és una de les comunitats autònomes que més han pressionat per aconseguir l'ampliació del topall; una ampliació que permetrà prioritzar la vacunació per edats i no per grups professionals preferents com es feia fins ara.

Així, s'administraria les vacunes de Pfizer i Moderna a les persones de més de 65 anys i les que tenen malalties de risc, i la d'AstraZeneca a les de menys de 65.

Dimecres està previst que es reprengui l'administració de vacunes d'AstraZeneca, després d'una aturada preventiva arran de diversos casos de trombosi amb els quals no s'ha establert per ara cap relació. El Consell Interterritorial de Salut va aprovar per unanimitat reprendre la vacunació després de l'aval de l'Agència Europea de Medicaments.


Un estudi avala que és eficaç en les persones grans

Justament aquest dilluns, un nou estudi fet als Estats Units per la mateixa companyia demostra que la vacuna d'AstraZeneca és molt eficaç també en gent gran. L'estudi apunta a una eficàcia de gairebé el 80 per cent també en gent de més de 65 anys per evitar símptomes de la infecció, i de fins al 100 per cent per prevenir complicacions i mortalitat.

Aquest dilluns han arribat a Catalunya 104.130 dosis de la vacuna de Pfizer, la xifra més alta fins ara.

Aquesta setmana, per tant, es podria batre un rècord de vacunacions, ja que a partir de dimecres també podran administrar les 127.000 dosis d'AstraZeneca que van quedar a la nevera.

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut