Madrid

La comissió de Justícia del Congrés aprova aforar Joan Carles I només amb els vots del PP

El Senat treballa amb les dates del 9 i 10 del mes que ve per a l'aprovació definitiva de la llei.

RedaccióActualitzat

La comissió de Justícia del Congrés ha aprovat aquest migdia la llei que ha de garantir l'aforament del rei Joan Carles i la resta de la família reial. La comissió ho ha aprovat només amb els vots del PP i d'UPN. El PSOE s'ha abstingut, tot i admetre que alguns membres de la Casa del Rei han de tenir un règim especial. CiU també s'ha abstingut.

La majoria dels grups de l'oposició han rebutjat el mètode i el contingut de les esmenes que ha presentat el PP, perquè consideren que una reforma d'aquesta importància requereix un debat serè i amb temps. Un cop superat el tràmit de la Comissió de Justícia, la legislació per aforar Joan Carles I passarà dijous al ple de la cambra baixa.

Aprovació definitiva de la llei d'aquí a dues setmanes

El Senat treballa amb les dates del 9 i 10 del mes que ve per aprovar definitivament la llei. Aquesta aprovació seria només possible sempre que se'n demani la tramitació pel procediment d'urgència, ja que, si no, es podria posposar fins al setembre, segons han informat fonts de la cambra alta. El procediment d'urgència el podria demanar d'ofici la Mesa del Senat, a proposta d'un grup parlamentari o de vint-i-cinc senadors.

El PSOE ha demanat a la Junta de Portaveus del Senat d'aquest dimarts, que ha abordat el ple del juliol, que l'esmentada sessió sigui de caràcter ordinari, és a dir, que s'inclogui en el seu ordre del dia l'habitual sessió de control al govern.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut