Brauli Duart al costat del director de TV3, Eugeni Sallent, a la comissió de control de la CCMA.
Brauli Duart al costat del director de TV3, Eugeni Sallent, a la comissió de control de la CCMA.
Barcelona

La Comissió de Control de la CCMA es converteix en un lament contra el tancament de RTVV

El president de la CCMA, Brauli Duart, ha aprofitat la seva compareixença davant la comissió de control al Parlament per lamentar el tancament de Canal 9. CiU, ERC, ICV i la CUP s'han sumat al clam de protesta.

RedaccióActualitzat

El tancament de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha coincidit, aquest divendres, amb l'habitual sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El Parlament de Catalunya ha recollit la indignació pel tancament de Canal 9 i Ràdio 9 i s'ha convertit en un espai més de crítica cap a la decisió de la Generalitat Valenciana.

El president del Consell de Govern de la CMMA, Brauli Duart, ha assegurat taxativament que els mitjans públics catalans no estan en qüestió: "TV3 no es privatitza ni som Canal 9 ni Telemadrid ni ho serem mai". Duart ha recalcat que aquest no és el seu model i ha ressaltat que el debat sobre la privatització és "fictici i interessat".

Duart ha qualificat de "pèssima notícia" el tancament de RTVV. El president de la CCMA, d'origen valencià, s'ha mostrat convençut que "el poble valencià sabrà trobar la millor fórmula per trobar un servei com el que tenia, i no només recuperar-lo, sinó millorar-lo".

Consens entre CiU, ERC, ICV i la CUP

Els partits polítics han aprofitat la comissió de control per deixar clar el seu rebuig al tancament de Canal 9. CiU , ERC , ICV-EUiA i la CUP han censurat aquest divendres la decisió de la Generalitat valenciana

El president de la Comissió de Control de la CCMA , Antoni Balasch, ha iniciat la sessió assenyalant que aquest divendres és un "dia trist per al món de la comunicació, ja que es tanca un mitjà públic".

La diputada d'ERC Marta Vilalta ha lamentat el "cop d'estat" que viu el País Valencià amb el tancament dels mitjans amb formes "més pròpies d'una dictadura".

La diputada d'ICV-EUiA Marta Ribas també ha lamentat el moment de dol que viu la democràcia pel desmantellament dels mitjans públics, i ha manifestat la seva "denúncia i rebuig a aquests cops d'estat que, en nom de l'austeritat, es fan a la democràcia".

Albert Batalla, diputat de CiU, ha lamentat profundament la mesura i s'ha solidaritzat amb els treballadors .

Finalment, el diputat de la CUP David Fernández s'ha mostrat dolgut per la "nit massa llarga" que han viscut els treballadors del Canal 9 i ha manifestat la seva solidaritat amb els treballadors i la societat del País Valencià en general .

El PP no vol "banalitzar"

Pere Calbó, diputat del PP, s'ha oposat a les veus crítiques. Calbó ha lamentat la suspensió de les emissions, però ha reclamat als diputats que no banalitzin sobre el tancament dels mitjans valencians amb expressions com "dictadura i cop d'estat" , ja que aquesta decisió és d'un govern democràtic per prioritzar els serveis del benestar, educació i salut.

Calbó ha recordat que l'executiu valencià va elevar una proposta per garantir la continuïtat de l'ens que no va ser acceptada pels treballadors.

Anar al contingut