El Mata Mua de Paul Gauguin va sortir d'Espanya el juny del 2020 mentre el museu Thyssen de Madrid estava tancat per la pandèmia
El Mata Mua de Paul Gauguin va sortir d'Espanya el juny del 2020 mentre el museu Thyssen de Madrid estava tancat per la pandèmia

La col·lecció Carmen Thyssen, Mata Mua inclòs, es queda a Madrid per 6,5 milions l'any

Acord entre la baronessa Carmen Cervera i el Ministeri de Cultura per mantenir els 430 quadres de la seva col·lecció privada al museu Thyssen-Bornemisza de Madrid

Actualitzat

Carmen Cervera i el Ministeri de Cultura han arribat a un acord per al lloguer durant 15 anys més de la col·lecció de la baronessa Thyssen per un import de 6,5 milions d'euros anuals.

Després d'una llarga negociació, l'acord també inclou l'opció de compra de la col·lecció, un cop passats aquests 15 anys, per 1.040 milions d'euros.

La col·lecció de la baronessa Thyssen la integren 430 obres, que s'exposen, conjuntament amb la col·lecció que era del seu marit i que ara ja és propietat de l'Estat, al museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. Inclou obres de Rodin, Hopper, Matisse, Canaletto o Renoir i també el que es considera la joia de la col·lecció, el "Mata Mua", de Paul Gauguin.

El "Mata Mua" va sortir del museu Thyssen-Bornemisza el juny passat mentre el museu estava tancat per la pandèmia. Va ser després que Carmen Thyssen reclamés al Ministeri de Cultura un nou contracte de lloguer per a la seva col·lecció, que es renovava per períodes anuals des del 2001. La baronessa considerava que el primer contracte, signat el 1991, ja estava obsolet.

El quadre es troba actualment a Andorra, on la baronessa resideix actualment. A canvi de tornar-la, ha exigit poder-la llogar en préstec a l'estranger per treure'n beneficis.

 

ARXIVAT A:
Museus
Anar al contingut