Imatge realitzada per CCTV del castell de la Colla Vella
Imatge realitzada per CCTV del castell de la Colla Vella
Pequín

La colla Vella de Valls fa un dels castells més vist de la història, amb 200 milions d'espectadors

La Colla Vella dels Xiquets de Valls fa un 3 de 9 amb folre en un programa de televisió xinès amb una audiència potencial de 200 milions de persones

RedaccióActualitzat

Els castells causen admiració sobretot quan les colles viatgen a altres països que desconeixen aquestes construccions humanes, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Quan una colla castellera viatja pel món i aixeca una torre humana, el públic, sobretot si és principiant, no es queda indiferent.

El mes de juliol, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, van estar uns dies a la Xina i van tenir l'ocasió de gravar la seva actuació per a un dels programes de més audiència de la televisió estatal.

El nuevo programa de CCTV 1 llamado "Al filo de lo Imposible" cuenta con 10 episodios donde los participantes, procedentes de 26 países y regiones, compiten en varias pruebas sacadas del Libro Guiness de los Récords.Al filo de lo Imposible - Gente común que logra cosas extraordinarias: ¡Castell de nueve pisos!

Posted by CCTV on dimecres, 5 / agost / 2015

 

El castell el van poder completar gràcies a l'ajuda dels Xiquets d'Hangzhou, la primera i única colla castellera que hi ha a la Xina, justament apadrinada pels rosats. Aquesta nova colla castellera xinesa existeix gràcies als esforços de l'empresari xinès Qian Anhua, enamorat del món casteller des de fa cinc anys quan va descobrir l'existència dels castells.

El programa gravat s'ha emès finalment aquest mes d'agost. Es tracta de "Desafiant l'impossible" amb una audiència potencial de 200 milions d'espectadors. La Colla Vella ha aprofitat aquest programa que s'emet en "prime time" per lluir-se bé. El públic ha pogut veure com descarregaven un castell d'alta gama, un 3 de 9 amb folre. Quan l'enxaneta ha coronat el castell ha estat un dels moments de màxima audiència.


La Vella ha fet aquest tuit sobre el castell. Tot i que ha estat un dels més vistos de la història, aquest honor encara correspondria als que es van fer en la cerimònia d'obertura que dels Jocs Olímpics de Barcelona, que van tenir una audiència aproximada de 3.500 milions d'espectadors.

Sigui com sigui, l'objectiu ha estat superat al 100% per la colla castellera i en el moment més emotiu del programa s'ha desfermat l'alegria tant dels participants com dels presentadors. L'exhibició, encara que era pregravada, ha estat tot un èxit.

Anar al contingut