Varsòvia

La coincidència del concert de Madonna amb el dia de l'Ascensió de la Mare de Déu encén els ànims a Varsòvia

Mentre Madonna ballava i cantava les cançons del seu nou disc en un aeròdrom de Varsòvia, desenes de persones es manifestaven a fora del concert cridant consignes en contra d'ella i titllant-la d'anticristiana i de satànica. "Volem que tots els catòlics s'ho pensin bé abans d'assistir al seu concert", va dir un dels manifestants, que aguantava amb força una bandera del Vaticà.

Actualitzat
Pels manifestants, el fet que el concert es fes el 15 d'agost, el dia de l'Ascensió de la Mare de Déu, va ser previst per ella per ultratjar la religió. Una de les assistents va condemnar la intenció de Madonna de "pervertir els joves i de confabular-se amb la maçoneria per destrossar l'Església catòlica."

Però el principal grup opositor al concert, el Comitè en Defensa de la Fe i la Tradició, havia abandonat dies abans la idea d'esmerçar-se en la cancel·lació del concert, i els manifestants concentrats als afores del recital van acabar sent uns pocs cridaners. La seva ràbia va quedar en una simple anècdota, incapaç de negar l'evidència: hi havia, a dins de l'aeròdrom, prop de 85.000 persones ballant frenèticament al ritme que marcava Madonna.

"Fins i tot si no t'agrada la seva música, saps que el seu espectacle no et decebrà i que val la pena pagar els 220 zlotys de l'entrada (55 euros)", va dir un dels assistents al concert. La parada a Varsòvia de la gira Sticky & Sweet va tenir lloc el dia del 51è aniversari de la cantant, i el públic va aprofitar l'ocasió per cantar-li la versió polonesa del "Per molts anys".
 
El més de mig segle d'edat no va ser un impediment per a la reina del pop, que va tornar a deixar clara la seva bona forma física. Durant més de dues hores va ballar mentre entonava temes nous de "Hard Candy", el seu onzè disc, i d'altres clàssics com "Like a virgin" o "Frozen".

La nord-americana va aprofitar l'ocasió per retre homenatge a Michael Jackson, a qui va definir com "el millor artista que mai ha vist el món". Un dels ballarins que l'acompanyaven va imitar una coreografia de Jackson entre els clamorosos aplaudiments de l'audiència.
Anar al contingut