Una imatge d'arxiu del periodista Chris Cuomo
Chris Cuomo s'ha mostrat "decebut" davant la rescissió del contracte per part de la CNN (Reuters/Mike Blake)

La CNN acomiada un presentador estrella per ajudar un germà acusat d'assetjament sexual

La fiscal general de Nova York ha fet públics documents que revelen que el periodista hauria tingut un paper clau aconsellant el seu germà, l'exgovernador Andrew Cuomo

Actualitzat

La cadena de televisió per cable nord-americana CNN ha acomiadat el presentador estrella dels informatius del vespre, Chris Cuomo. Consideren que el periodista, de 51 anys, hauria ajudat el seu germà gran i en aquell moment governador de Nova York Andrew Cuomo, a defensar-se de les acusacions d'assetjament sexual a què s'enfronta.

El polític demòcrata va dimitir a l'agost, després que la Fiscalia assegurés que havia assetjat diverses dones entre el personal de l'administració.

Andrew Cuomo, de 63 anys, va ocupar el càrrec de governador durant deu anys, del 2011 al 2021. D'heroi per la gestió de la pandèmia, com havia estat considerat per molts, va passar a ser mal vist en amplis sectors.

Una imatge d'arxiu del polític demòcrata Andrew Cuomo
Andrew Cuomo va ser governador de l'estat de Nova York entre el 2011 i el 2021, quan va dimitir (Reuters/Caitlin Ochs)

Els fets es van precipitar dilluns, quan la fiscal general de Nova York, Letitia James, va publicar missatges de text i testimonis que revelen que el presentador hauria tingut un paper clau en el cas de l'exgovernador.

A Twitter, milers de missatges en demanaven la dimissió i acusaven la CNN de ser-ne còmplice. Com a resultat, el canal d'informació contínua ja havia suspès dimarts el presentador del programa "Cuomo Prime Time" de manera indefinida i ara ha arribat l'acomiadament definitiu.

Chris Cuomo ha utilitzat la mateixa xarxa social per publicar un comunicat on explica que està decebut per com ha estat el seu final a la CNN.

Segons la mateixa CNN, ha obtingut nova informació que ratificaria que el periodista havia participat en una estratègia de comunicació per afavorir el seu germà governador, que perdia popularitat per les denúncies d'una desena de dones, la majoria de les quals eren antigues col·laboradores.

La cadena per cable va contractar un bufet d'advocats extern i afirma que els seus informes confirmarien les sospites de vulneració de l'ètica professional del periodista. Segons els nous documents, hauria jugat un paper essencial en l'estratègia del seu germà per inentar amagar els fets.

L'expresident nord-americà, el republicà Donald Trump ja va celebrar amb un comunicat la suspensió de la feina del periodista, ja que sovint havia estat blanc de les crítiques de Chris Cuomo.

A l'estiu, quan es va fer pública la dimissió del seu germà governador, Chris Cuomo va adreçar-se als espectadors del seu programa en horari de màxima audiència.

En aquell moment va mirar d'explicar com estava vivint tot el cas, amb unes paraules en què es limitava a reconèixer que li havia ofert la seva "visió" com a germà.

"No soc un conseller. Soc un germà. No tenia el control de res. Era allà per escoltar i oferir la meva visió."

La visió de la CNN, però, no és la mateixa. Ara, la cadena, per justificar l'acomiadament, recorda: "Quan [Chris Cuomo] va admetre que havia ofert consell a l'equip del seu germà, va trencar les regles i ho volem reconèixer públicament".

Amb tot, matisen: "Entenem que va necessitar posar la família primer i la feina en segon lloc."

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut