La FINA vol fer més entendores les puntuacions de sincro. (Foto: EFE)
Natació

La ciutat sud-coreana de Gwangju organitzarà el Mundial del 2019 i Budapest, el del 2021

La ciutat sud-coreana de Gwangju acollirà el Mundial de natació de 2019 i Budapest (Hongria) organitzarà el del 2021, segons ha anunciat avui la Federació Internacional de Natació (FINA) a Barcelona. També s'han anunciat una sèrie de canvis tècnics que afectaran els salts, el waterpolo, la sincronitzada i les aigües obertes en les futures competicions.

Actualitzat
La ciutat sud-coreana de Gwangju acollirà el Mundial de natació de 2019 i Budapest (Hongria) organitzarà el del 2021, segons ha anunciat avui la Federació Internacional de Natació (FINA) a Barcelona. La pròxima edició del Mundial es disputarà a la ciutat russa de Kazan (2015), mentre que Guadalajara (Mèxic) en serà la seu el 2017.

Durant el congrés tècnic, la FINA ha pres una sèrie de decisions referents a les diferents especialitats. En salts, s'ha decidit la creació d'una competició de salts de sincronització mixta (home, dona) que serà puntuable per a la Copa del Món i també formarà part del programa dels Mundials.

En aigües obertes, la decisió adoptada es refereix a la temperatura de l'aigua màxima en aquestes proves, que se situarà en 31 graus en les competicions que organitzi la FINA.

En el cas del waterpolo, s'introduiran una sèrie de canvis amb la intenció de facilitar la velocitat en el joc. Cada equip disposarà d'un temps mort extra per cada quart i se suprimiran les pròrrogues. En els partits d'eliminatòries que requereixin un guanyador, els partits es resoldran des del punt de penal. També s'ha aprovat que cada equip tingui un màxim d'onze jugadors i dos porters.

En el cas de la natació sincronitzada, el congrés de la FINA ha revisat algunes regles sobre puntuació per facilitar la comprensió del sistema per part de competidors, entrenadors, periodistes i espectadors.
Anar al contingut