Washington

La CIA confirma l'autenticitat del nou missatge de Bin Laden en què crida els musulmans a venjar la mort d'Al-Zarqawi

La CIA ha confirmat que la veu enregistrada en una casset feta pública avui és la d'Ossama bin Laden. Segons un responsable de l'Agència Central d'Intel·ligència dels EUA, les anàlisis tècniques determinen que la veu és la del cap d'Al-Qaeda. En el missatge d'àudio, Bin Laden, que es dirigeix directament al president George Bush, assegura que la guerra santa continua i fa una crida a lluitar "a tot arreu" per venjar el líder d'Al-Qaeda a l'Iraq, Abu Mussab al-Zarqawi.

Actualitzat

En un nou missatge d'àudio,  el líder d'Al-Qaeda lloa el seu exlloctinent i número dos de la xarxa terrorista, Abu Mussab al-Zarqawi, mort per les tropes nord-americanes al nord de Bagdad el 7 de juny. Bin Laden es dirigeix a Al-Zarqawi com un màrtir i li agraeix ser un model per a les futures generacions. També s'adreça directament a George Bush i li exigeix que retorni el cadàver a la família.

A la gravació, penjada en un web islamista, el màxim dirigent d'Al-Qaeda amenaça una vegada més els EUA. Bin Laden adverteix el president George Bush que el seu grup continuarà combatent les forces americanes i els seus aliats allà on sigui, a l'Iraq, a l'Afganistan, a Somàlia o al Sudan, fins a obligar-los a tornar derrotats al seu país i sense diners.

Anar al contingut