"La Chana", de Lucija Stojevic
"La Chana", de Lucija Stojevic
Abril

"La Chana" i "In Loco Parentis", guardonats a Itàlia i Suïssa

"La Chana", el documental dirigit per Lucija Stojevic sobre la història de la "bailaora" de flamenc Antonia Santiago Amador, ha obtingut el seu segon premi del públic en la seva estrena a Itàlia a Le Voci dell'Inchiesta. D'altra banda, "In Loco Parentis" ha rebut també el premi del públic, en aquesta ocasió a Visions du Réel, el festival internacional de cine de Nyon, que s'ha celebrat a Suïssa.

Actualitzat

"La Chana", de Lucija Stojevic, ha guanyat el seu segon premi del públic en l'estrena, a Itàlia, a Le Voci dell'Inchiesta, a Pordenone. El primer va ser en l'IDFA, International Documentary Film Festival d'Amsterdam. El documental se centra en la figura d'Antonia Santiago Amador, coneguda com "La Chana", una talentosa "bailaora" de flamenc que torna als escenaris després de 30 anys. "La Chana" és una producció de Noon Films, Bless Bless Productions i RTVE, amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'ICEC i Iceland Film Center. Aquests dies participa en Hot Docs, el Festival Internacional de Documental del Canadà, que té lloc a Toronto del 27 d'abril al 7 de maig i la setmana passada es va veure a Àustria a Crossing Europe Film Festival Linz.

 

 

 

"In loco parentis" va rebre el premi del públic de Visions du Réel, el festival internacional de cine de Nyon, celebrat del 13 al 21 d'abril a Suïssa. Dirigit per Neasa Ní Chianáin i David Rane, retrata un any en la vida dels escolars de Primària, a l'internat de Headfort, a Irlanda. "In loco parentis" és una producció de Gris Medio, Soilsiú Films, Televisión Española i RTÉ. Va ser l'únic llargmetratge documental amb producció catalana que va competir en la secció oficial de l'IDFA, International Documentary Film Festival d'Amsterdam, l'any passat i també va formar part de la selecció oficial del Festival Sundance.

 

Anar al contingut